Daži uzņēmumi vilina atpakaļ emigrējušos darbiniekus (105)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atsevišķi uzņēmumi Latvijā mēģina dažādiem paņēmieniem atvilināt mājās tos speciālistus, kas krīzes laikā aizbraukuši peļņā uz ārvalstīm, norāda Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Rolands Lappuķe.

Lappuķe sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» stāstīja, ka viņam ir zināmi daži gadījumi, kad uzņēmumi mēģina atgūt darbiniekus, skaidrojot, pie kādiem noteikumiem tie atgrieztos dzimtenē.

«Firmas meklē kompetentus cilvēkus. Ir vestas sarunas, kas būtu tas, kāpēc viņi atgrieztos. Zināms, ka strādnieki, kas atgriežas no darba Īrijā, ir vērtīgi, jo tiem ir augsta darba disciplīna,» sacīja Lappuķe.

Runājot par reemigrācijas pabalsta ieviešanu, Lappuķe sacīja, ka viņam ir grūti komentēt, kādi būtu ieguvumi. «Tam ir pozitīvās puses un ēnas puses. Ir citi paņēmieni, kas ir nepieciešami,» pauda viņš.

Lappuķe uzsvēra, ka nepieciešams veidot «vienas pieturas aģentūru», lai cilvēks, kas atgriežas sastaptos ar pēc iespējas mazāku birokrātiju, meklējot, kur dzīvot, strādāt un skolot bērnus.

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu