Dažviet autoceļi apledojuši (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro's Lines, CC BY-NC-SA 2.0

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, vien vietām veidojas apledojums, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) sniegtā informācija.

Siguldas virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Vireši - Veclaicene. Brauktuves, kur tas ir nepieciešams, kaisa.

Savukārt Daugavpils virzienā autoceļi vietām apledojuši posmos Krāslava – Pāternieki, Varakļāni – Terehova un Grebņeva - Špoģi, brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiālu.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Alūksnes un Madonas apkaimēs. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais «melnais ledus», kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu