Dažviet piedzīvots siltākais 8.marts meteoroloģisko novērojumu vēsturē (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: see like click, CC BY-NC-ND 2.0

Sestdien Jelgavā un Rīgā reģistrēta augstākā 8.marta gaisa temperatūra meteoroloģisko novērojumu vēsturē – attiecīgi pēdējos 125 un 219 gados, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētie dati.

Līdz ar to šonedēļ kopumā Latvijā jau pārspēti septiņi siltuma rekordi. 7.martā jauns maksimālās gaisa temperatūras rekords tika sasniegts Kolkā, savukārt Daugavpilī un Rēzeknē šonedēļ tika pārspēts 4.marta siltuma rekords, bet Liepāja un Pāvilosta piedzīvoja meteoroloģisko novērojumu vēsturē vissiltāko 3.martu.

Sestdien Jelgavas meteoroloģisko novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +10,3 grādiem, tādējādi pārspējot 1997.gadā reģistrētos +9,7 grādus, bet galvaspilsētas centrā gaiss sasila līdz +9,3 grādiem, par viena grāda desmitdaļu pārspējot līdzšinējo 8.marta siltuma rekordu, kas bija fiksēts 2007.gadā lidostā «Rīga».

Jau ziņots, ka svētdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11 grādiem, bet pirmdien gaidāms līdz pat +14 grādiem silts laiks, prognozē sinoptiķi. Līdz ar to iespējami jauni siltuma rekordi.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu