«DD kinoklubā» sākas oktobra filmu programma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Dirty Deal» kino kluba oktobra programma «Ceļā» ir tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību. Programmā ir iekļauta kino klasika, sākot ar trīsdesmito gadu beigām, kā arī pēdējo gadu jaunākie sasniegumi amerikāņu kinematogrāfijā, kuras viena no raksturīgajām pazīmēm ir tā sauktie roudmūviji jeb stāstījuma izklājums ceļa garumā. Katru vakaru lekciju un sarunu par filmām vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori.

Otrdien, 5. oktobrī piedāvājam pirmo tikšanos ar meksikāņu komūnas peripetijām filmā BRIEDUMA SVĒTKI un Līva Šreibera filmu VISS IR IZGAISMOTS, kuras vienā no galvenajām lomām darbojas Ņujorkas čigānu pankgrupas Gogol Bordello dziedātājs Jūdžins Hatzs. Pēc pirmās filmas uzstāsies lektore Zane Balčus, kas Londonā ieguvusi kino teorijas zinību grādu un šobrīd strādā Rīgas kino muzejā.

  • Otrdien, 5. oktobrī plkst. 18.00

BRIEDUMA SVĒTKI / QUINCEAÑERA
Rež. Ričards Glacers, Vošs Vestmorlands / Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Lomās: Emīlija Riosa, Džesse Garsija
ASV, 2006, 90 min.

Magdalēnai ir 14 gadi un viņa nepacietīgi gaida savu piecpadsmito dzimšanas dienu un tradicionālos latīņu brieduma svētkus Quinceañera. Tomēr viss sāk brukt kopā, kad viņa uzzina, ka ir stāvoklī. Drīz vien Magdalēna tiek izmesta no mājām. Zīdaiņa tēvs viņu pamet un visa ģimene novēršas, izņemot tēvoci un brālēnu.

Sundance filmu festivāla galvenā «Grand Jury» un skatītāju kinobalvas.

  • Plkst. 19.30

LEKTORE: Rīgas Kino muzeja projektu vadītāja Zane Balčus

  • Plkst. 20.30

VISS IR IZGAISMOTS / EVERYTHING IS ILLUMINATED
Rež. Līvs Šreibers / Liev Schreiber
Lomās: Jūdžins Hatzs, Elija Vuds
ASV, 2005, 106 min.

Jauns amerikāņu ebrejs nolemj atrast sievieti, kas 2. pasaules kara laikā izglābusi viņa vectēvu no nāves ukraiņu ciemā, ko nopostīja nacisti. Puisim palīdz kāds vietējais odesietis Alekss, kurš piesakās kā tūristu gids un runā dīvaini jocīgā angļu valodā.

Venēcijas filmu festivāla, Sanpaulu un Bratislavas starptautisko filmu festivālu kinobalvas.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja: bez maksas

Adrese: Maskavas iela 12/2, Rīga.
Vairāk: «dirtydeal.lv».

Vairāk par DD kino klubu:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu