Debates par gaisa piesārņojumu Mežaparkā noslēdzas bez rezultātiem (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Mežaparka attīstības biedrība» šodien atklātā kopsapulcē turpināja diskusiju ar varas iestādēm par gaisa piesārņojuma problēmu Mežaparkā, tomēr par konkrētiem risinājumiem vienošanās nav panākta, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Uz sapulci Mežaparkā, Lībekas ielā 27, biedrība aicinājusi pārstāvjus no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Valsts vides dienesta (VVD), Rīgas pašvaldības un Brīvostas pārvaldes, tiesa, Rīgas domes pārstāvji uz diskusiju nebija ieradušies.

Diskusijas dalībnieki kopīgiem spēkiem centīsies noskaidrot, kas traucē noskaidrot vainīgos gaisa piesārņotājus, sodīt tos un novērst iedzīvotāju veselībai un labsajūtai kaitīgās darbības. Kā pēc diskusijas rezumēja biedrības pārstāvji, ir skumji, ka tiek sapulcinātas atbildīgās iestādes, bet gadiem ilgi nespēj piedāvāt un rast risinājumu gaisa piesārņojuma problēmai.

Mežaparka aktīvisti uzsver, ka gaisa piesārņojums ir jautājums, kas vēl joprojām gaida risinājumu. «No 27. līdz 30.martam Mežaparka dzīvojamā rajonā un parkā atkal pamatīgi smakoja pēc naftas produktiem, radot iedzīvotājiem diskomfortu un raisot vispārēju sašutumu,» teikts diskusijas pieteikumā.

«Pusotra gada laikā mēs esam veikuši apjomīgu saraksti un piedalījušies vairāk nekā 10 sanāksmēs ar atbildīgajām valsts un pašvaldību iestādēm, tostarp tikušies ar Rīgas mēru un VVD ģenerāldirektori. Esam novērojuši amatpersonu tendenci norādīt, ka risinājumi arvien meklējami ne viņu pārstāvētajās, bet gan citās iestādēs. No iedzīvotāju skatu punkta strīdiņi iestāžu starpā ir bezjēdzīgi. Nespēja sadalīt pienākumus nenes labumu iedzīvotājiem, bet gan ļauj netraucēti turpināties uzņēmēju - gaisa piesārņotāju - patvaļai. Ceram, ka diskusija Mežaparkā būs ne tikai informatīva iedzīvotājiem, bet arī līdzēs tuvināties visām atbildīgām pusēm,» norāda Mežaparka attīstības biedrības valdes locekle Līga Puriņa.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu