Dejotāji pārsteigs cilvēkus sabiedriskās vietās (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad Starptautiskajā Dejas dienā 29.aprīlī, dejotāji pārsteigs iedzīvotājus un viesus Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās un paralēli citiem deju notikumiem, deju e-žurnāls «nacdejot.lv» organizē  inovatīvu akciju ar dejotājiem – «Stopmob», portālam «Apollo» pastāstīja akcijas organizatore Sanita Vijupe.

Tā būs tradicionālās un laikmetīgās dejas kultūras saplūšana, iespēja paplašināt redzesloku improvizācijā, deju stilu dažādībā un iepazīt mākslinieciski kvalitatīvus priekšnesumus vairāk nekā 36 sabiedriskā transporta pieturvietās Rīgas pilsētā.

«Nejaušs video interneta vidē, kas tika filmēts pieturā, radīja manī jaunu ideju un tā nelika mieru, kamēr to nesāku realizēt. Šogad akcija nāks ar jaunu papildinājumu,» stāsta deju e-žurnāla vadītāja Sanita Vijupe.

Pavasarī akcija sadarbosies ar pilsētas radio stacijām un kopīgi aicinās vērot to no veikaliem, dzīvokļiem un kafejnīcām. Tā būs ekskluzīva iespēja radio klausītājiem redzēt deju ar iestudēto mūzikas ierakstu kādā no sabiedriskā transporta pieturvietām.

«Stopmob» akcijas mērķis ir pievērst uzmanību ne tikai dejai, cilvēku ikdienai, bet arī kustības un mūzikas nozīmei mūsu dzīvē. Tās ilgs tikai trīs līdz piecas minūtes, bet šis laiks būs dejas un mūzikas laiks, kas liks cilvēkiem pasmaidīt un apspriest piedzīvojumu ar paziņām un draugiem. Atliek vien iedomāties, cik skaists izskatīsies Rīgas centrs, kad vienlaikus 36 pieturvietās dejotāji sāks izpildīt improvizācijas.

«Esmu pārliecināta, ka Rīgas iedzīvotāji un viesi uz mirkli aizmirsīs ikdienas rūpes un, izkāpjot no vai iekāpjot sabiedriskajā transportā, braucot garām ar auto vai velosipēdu, vērojot pa logu vai arī vienkārši kājāmgājēji, apstāsies un ieskatīsies, cik svarīga cilvēka dzīvē ir mūzika un kustība,» akcentē Sanita Vijupe.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu