Dekmeijere pirmoreiz karjerā pārvar Vimbldonas turnīra pirmo kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar amerikānieti Varvaru Ļepčenko šodien Vimbldonas turnīra sieviešu dubultspēļu pirmās kārtas mačā uzvarēja Zviedrijas duetu Sofiju Arvidsoni/Juhannu Larsoni.

Dekmeijere/Ļepčenko izcīnīja panākumu ar 7-6 (7:3), 3-6 un 6-3, latvietei pirmo reizi karjerā pārvarot šī turnīra dubultspēļu pirmo kārtu.

Pirmajā setā abi dueti demonstrēja apskaužamu sniegumu pie savas serves, nevienā no 12 geimiem neatļaujot pretiniecēm tikt pie breika. Tādējādi uzvarētājs tika noteikts taibreikā, kurā Latvijas un ASV duets izvirzījās vadībā ar 2:0. Zviedrijas duets gan vēlāk panāca izlīdzinājumu 3:3, bet nākamajās četrās izspēlēs pēc kārtas uzvarēja Dekmeijere/Ļepčenko, tādējādi tiekot pie uzvaras pirmajā setā.

Arī otrā seta sākumā dueti demonstrēja līdzvērtīgu spēkošanos, pēc četriem geimiem rezultātam esot 2-2. Piektajā geimā pie pirmā breika mačā tika Dekmeijere/Ļepčenko, taču jau nākamajā geimā pārsvaru izsēja, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam 3-3. Panākuma iedvesmotas, zviedrietes uzvarēja septītajā geimā pie savas serves, bet astotajā geimā vēlreiz lauza pretinieču servi, izvirzoties vadībā ar 5-3. Devītajā geimā Dekmeijere/Ļepčenko nespēja izrādīt pretestību, tādējādi otrajā setā atzina Zviedrijas dueta pārākumu.

Līdzīgi kā otrajā setā, arī trešā seta ceturtajā un piektajā geimā dueti apmainījās ar izcīnītiem breikiem, bet pie izšķirošā pārsvara Dekmeijere/Ļepčenko tika astotajā geimā, kad trešo reizi mačā lauza pretinieču servi, panākot 5-3 savā labā. Nākamajā geimā Latvijas un ASV duets uzvarēja visās izspēlēs, pārvarot turnīra pirmo kārtu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas tenisiste tikusi pie 160 dubultspēļu ranga punktiem.

Dekmeijere WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 81. vietu, Ļepčenko atrodas 435. pozīcijā, bet Arvidsone un Larsone ieņem attiecīgi 110. un 158. pozīciju.

Arvidsone un Larsone Vimbldonas čempionāta vienspēļu sacensībās piedzīvojušas zaudējumus pirmajā kārtā, bet Ļepčenko sasniegusi vienspēļu otro kārtu.

Otrajā kārtā Dekmeijere/Ļepčenko spēkosies ar amerikānietēm Rekelu Kopsu Džonsu/Ebigeilu Spīrsu, kuras izliktas ar desmito numuru, vai krievieti Ņinu Bratčikovu un gruzīnieti Annu Tatišvili.

Atgādinām, ka mēneša sākumā Latvijas tenisiste tika līdz Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra trešajai kārtai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu