Delikāti. Hemeroīdu izoperēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Brīdī, kad nepieciešama operācija, gandrīz ikviens izjūt bailes. Kāpēc? Viens no iemesliem ir tas, ka īsti nav skaidrs, kas notiks, kad ārsti ķersies klāt savam darbam. Lai mazinātu bailes no operācijas, mājas lapā www.delikati.lv iespējams redzēt video, kurā parādīts, kas notiek PPH metodes īstenošanās laikā, kas tiek izmantota, ārstējot hemoroīdus.

Pirms jebkuras operācijas ārsts izskaidro, kas notiks, kā arī atbild uz pacienta jautājumiem, ja kaut kas palicis neskaidrs. Tomēr reizēm ārsta teiktais paliek līdz galam nesaprasts, iespējams, tādēļ, ka pacients nepārjautā vai arī, pēc ārsta domām, viss nepieciešamais pateikts, bet pacienta zināšanu trūkuma dēļ neseko nekādi jautājumi. Šajā brīdī noderēs video – vislabāk to noskatīties kopā ar savu ārstu, lai pārrunātu un tādējādi izprastu katru parādīto mirkli.

PPH ir metode hemoroīdu ārstēšanai. Tā ir minimāli ķirurģiska hemoroīdu izgriešana, pielietojot īpašu mehānisko griezējšuvēju. Šo metodi ārstēšanā var izmantot otrās (ja nav palīdzējušas citas ārstēšanas metodes), trešās un ceturtās pakāpes hemoroīdu gadījumā, kā arī taisnās zarnas gļotādas noslīdējumu gadījumos. Metode ir ievērojami nesāpīgāka nekā klasiskās hemoroīdu operācijas, jo PPH metodes operācija notiek tajā taisnās zarnas zonā, kur praktiski nav sāju receptoru. Operācijas ilgums – apmēram 20-40 minūtes.

Hemoroīdi ir vēnu mezglveida paplašinājumi taisnās zarnas lejasdaļā. Problēmas parādās gadījumos, kad asinsvadu paplašinājumi palielinās vai pietūkst. Ar hemoroīdiem cīnās gan sievietes, gan vīrieši. Visaugstākais risks saskarties ar hemoroīdu izraisītām problēmām ir vecumā no 45 līdz 65 gadiem. Pirmās pazīmes pacienti parasti novēro paši (asiņošana, nieze, sāpes), tomēr hemoroīdi var slēpt arī citas saslimšanas, piemēram, zarnu vēzi, tāpēc nepieciešams veikt profesionālu diagnostiku un konsultēties ar ārstu.

Mājas lapā www.delikati.lv pieejama informācija par iegurņa orgānu noslīdējumu, urīna nesaturēšanu, aizcietējumiem un hemoroīdiem. Tāpat pieejami ārstu kontakti, pacientu stāsti un iespēja uzdot jautājumus speciālistiem par sieviešu intīmās veselības problēmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu