Deputāts Lācis tomēr piedalīsies leģionāru gājienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāts, bijušais leģionārs un nesen partiju «Visu Latvijai!» (VL) atstājušais Visvaldis Lācis tomēr plāno 16.martā piedalīties leģionāru gājienā Vecrīgā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Lācis, viņš iepriekš domājis, ka nevarēs piedalīties plkst.10.30 paredzētajā gājienā, jo bija 16.martā plkst.11.30 uzaicināts uz Saeimas Saimnieciskās komisijas sēdi, lai sniegtu paskaidrojumus par sava dzīvokļa īri, savukārt jau plkst.12.30 paredzēta viņa vadītās Pilsonības likuma izpildes komisijas sēde.

«No Saeimas tribīnes iepriekš teicu, ka man ir komisijas sēde, kuru nevarēšu kavēt, un tāpēc nevarēšu iet gājienā. Tagad pēc citu deputātu lūguma mana iztaujāšana Saimnieciskajā komisijā atlikta uz nedēļu, bet uz savas komisijas sēdi varēšu paspēt, tāpēc varēšu gājienā piedalīties un «Saskaņas centrs» nevarēs man nekā pārmest,» sacīja Lācis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ar lūgumu pārcelt Lāča iztaujāšanu Saimnieciskajā komisijā vērsies viņa nu jau bijušais partijas biedrs, komisijas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB./LNNK).

Parādnieks lūdzis deputāta Lāča dzīvojamās telpas īres un transporta kompensācijas pamatotības izvērtēšanas jautājumu iekļaut nākamās komisijas sēdes darba kārtībā, tādējādi izrādot cieņu Lācim kā bijušajam leģionāram saistībā ar Latvijas nacionālo karavīru, leģionāru piemiņas dienā plānotajiem pasākumiem, kas 16.martā jau no plkst.10.30 notiks Rīgā Doma baznīcā, pie Brīvības pieminekļa un Lestenē.

«Šī diena ir nozīmīga daudziem latviešiem, jo īpaši mūsu kolēģim Visvaldim Lācim. Tas būtu tikai cienīgi, ja šajā dienā mēs pasargātu Visvaldi Lāci no negatīvām emocijām un publiskas tincināšanas,» vēstulē komisijai raksta Parādnieks.

Saimnieciskās komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V) aģentūrai LETA apliecināja, ka šāds lūgums ir saņemts un tikšot ņemts vērā, tāpēc Lāča iztaujāšana tiekot atlikta uz nedēļu un deputāts savus skaidrojumus varēs sniegt 23.marta sēdē.

Aģentūrai LETA Lācis iepriekš pastāstīja, ka katru gadu 16.martā viņš Rīgā vai Madonā piedalās leģionāru piemiņas pasākumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu