Deputāts Seržants ziņo par mīklainu un satraucošu nāves gadījumu cietumā (133)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: virtual3, CC BY-NC-SA 2.0

Saeimas deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) rīcībā nonākusi informācija par kārtējo ieslodzītā mīklainu bojāeju, kura turklāt ir guvusi arī starptautisku ievērību, paziņojumā medijiem vēstī Seržants.

Viņš norāda, ka ieslodzītais miris aptuveni pirms desmit dienām un kad Ieslodzījumu vietu pārvalde (IeVP) atdeva viņa mirstīgās atliekas tuviniekiem, uz ķermeņa bijušas acīmredzamas vardarbības pazīmes.

Ieslodzītais bija aizturēts par liela apjoma narkotisko vielu kontrabandu un viņa izdošanu tiesiskās palīdzības kārtībā bija pieprasījušas Somijas tiesībsargājošās iestādes. Neraugoties uz sensitīvo pantu un izdošanas pieprasījumu, aizturētais Centrālcietumā bijis ievietots kamerā, kurā atradās vismaz desmit ieslodzītie, un ticis piekauts līdz nāvei, informē Seržants.

Viņš norāda, ka tuvinieki apgalvo - vīrietis ir bijis ļoti stipri sasists, un sevišķi smagi cietusi seja.

«Savukārt IeVP vadības pašreizējā versija ir, ka vīrietim esot sākusies delīrija lēkme un pēc mēģinājumiem viņu nomierināt, ieslodzītais esot izrāvies korpusa koridorā un meties bēgt, tāpēc apsardzei nācies pielietot fizisku spēku, iesitot pa seju,» informē Seržants.

Pēc deputāta domām, šo gadījumu dīvaināku padara fakts, ka Somijā šobrīd aizturēšanā atrodas bojāgājušā ieslodzītā brālis par narkotiku ievešanas gadījumu. Tāpat, kā ziņo Seržants, izrādās, ka abi šie brāļi ir ļoti tuvās radnieciskās attiecībās ar bēdīgi slaveno narkotiku kontrabandistu Rolandu Privertu, kurš arī atrodas apcietinājumā Somijā.

«Pēc neoficiālas informācijas abi brāļi pildījuši tieši Priverta lūgumu par narkotiku partijas pārvešanu, jo viņam pašam par vairākkārtēju iekrišanu un līdz ar to arī narkotiku pazaudēšanu tagad draudot reālas dzīvības briesmas. Šie fakti liek domāt, ka aizturēto brāļu rīcībā varēja būt informācija, kuras nonākšanā tiesībsargājošo institūcijās noteikti nebija ieinteresēti ar starptautisko narkotiku piegādi saistīti cilvēki. Tuvinieki tagad reāli uztraucas par Somijas cietumā esošā puiša dzīvību un ļoti daudz kas atkarīgs no tā, vai Ieslodzījuma vietu pārvalde jaunās priekšnieces vadībā vēlēsies un spēs noskaidrot lietas patiesos apstākļus,» norāda Seržants.

Viņš pauž: «Situācija, kad kāds cilvēks cietumā tiek nogalināts pēc pasūtījuma no malas, līdzdarbojoties cietuma darbiniekiem, būtu ārkārtējs gadījums. Tāpēc patiesība ir jānoskaidro maksimāli ātri.»

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu