Desmit bērnu jautājumi, kas vecākiem sagādā vislielākās raizes

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alises mamma

 Vairums britu vecāku baidās no bērnu āķīgiem jautājumiem par debesu krāsu, varavīksnes rašanos vai Zemes svaru, jo viņi uz tiem nespēj atbildēt.

Kāpēc reizēm dienā redzams Mēness? Kāpēc debesis ir zilas? Vai mēs kādreiz atradīsim citplanētiešus? Tie ir tikai daži no jautājumiem, ar kuriem bērni ik dienu bombardē savus vecākus.

Ceturtdaļa aptaujāto vecāku atzina, ka uzskata, ka viņu bērni ir daudz zinošāki eksakto zinātņu jautājumos, savukārt vairāk nekā puse - ka baidās, ka bērni uzdos kādu jautājumu, uz kuru viņi nezina atbildi.

Pētījuma rezultāti liecina, ka trešdaļa vecāku aktīvi meklē atbildes uz bērnu jautājumiem, tomēr daudzi atzīst, ka mēdz tās izdomāt vai vienkārši «pārfutbolē» āķīgo jautājumu savam dzīvesbiedram.

Kopumā tika aptaujāti 2000 vecāku, kuriem ir bērni vecumā no pieciem līdz 16 gadiem. Daudzi no viņiem uzskata, ka viņu atvašu interesi par eksaktajām zinātnēm uzkurina izglītojošie televīzijas raidījumi.

Daudzi aptaujātie vecāki atklāja, ka vēlētos, kaut nu viņi būtu vairāk interesējušies par matemātiku un dabas zinātnēm, savukārt 10% māšu skaidroja savas ierobežotās zināšanas ar atbalsta un iedrošinājuma trūkumu no viņu skolotāju puses.

Pētījums tika veikts pēc Lielbritānijas jauno zinātnieku un inženieru gadatirgus «Big Bang» pasūtījuma. Pasākums norisināsies Birmingemā no 15. līdz 17.martam.

Desmit bērnu jautājumi, kas britu vecākiem sagādā vislielākās raizes:

1. Kāpēc reizēm dienā redzams Mēness?

2. Kāpēc debesis ir zilas?

3. Vai mēs kādreiz atradīsim citplanētiešus?

4. Cik daudz sver Zeme?

5. Kā lidmašīnām izdodas noturēties gaisā?

6. Kāpēc ūdens ir slapjš?

7. Kā dalīt stabiņā?

8. Kur putni/bites paliek ziemā?

9. No kā rodas varavīksne?

10. Kāpēc uz Zemes ir dažādas laika zonas?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu