Desmit ieteikumi patīkamai un produktīvai talkošanai (27)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau septīto gadu pēc kārtas 26.aprīlī Latvijā norisināsies Lielā talka, kuras laikā valsts iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties apkārtējās vides uzkopšanas darbos. Veikalu tīkla «Prisma» pārstāve un talkotāja Māra Trēziņa dalās ar saviem padomiem, kā talkošanu padarīt patīkamāku un arī ērtāku ikvienam.

  1. Nāc uz Lielo talku izgulējies

Labs nakts miegs ir neatņemama darba dienas sastāvdaļa. Nav svarīgi vai tas ir fizisks, vai garīgs darbs – ja gulēts ir maz, tad darbi uz priekšu nevedīsies.

  1. Paņem līdzi kādu našķi enerģijai

Lielā talka ilgs sešas stundas, kas ir gana daudz, lai paspētu izbadēties. Līdzi paņemtās sviestmaizes, šokolāde vai cits ēdamais atjaunos enerģijas rezerves un palīdzēs saglabāt možu prātu.

  1. Ierodies darba apģērbā

Darba apavus, bikses, cimdus un jaku nebūs žēl darba laikā nosmērēt. Pie kam, iepērkoties lielveikalā «Prisma» 30 eiro vērtībā no 24. – 26. aprīlim bez maksas saņemsiet pilnīgi jaunus darba cimdus.

  1. Ievēro «talkotāju etiķeti»

Uzkop savu lauciņu un dari to rūpīgi, lai citiem talkotājiem nav aiz tevis jāvāc. Nesot prom atkritumus pārliecinies, ka maiss nav caurs un pa to nekas nebirst ārā.

  1. Pārliecinies par savu darba rīku izturību

Nākot uz Lielo talku pārliecinies, ka līdzi paņemtie darbarīki ir gatavi uzkopšanas darbiem. Maisus sarūpēs talkas organizētāji.

  1. Esi aktīvs un aicini uz talku savus draugus, radus un kolēģus

Jo vairāk cilvēku pieteiksies Lielajai talkai, jo ātrāk darbi tiks padarīti. Šī ir brīnišķīga iespēja, kā pavadīt brīvdienu kopā ar sev tuviem cilvēkiem svaigā gaisā un pie reizes uzkopt apkārtējo vidi.

  1. Uzturi pozitīvu gaisotni

Atceries, ka šis ir brīvprātīgs darbs ar cēlu mērķi – sakopt apkārtni. Uzmundrini pārējos talkotājus, paslavējot tos par padarīto darbu un savāktajiem atkritumu kalniem. Uztaisi foršu selfiju un padalies ar to sociālajos tīklos.

  1. Ziņo par svarīgiem vai bīstamiem atradumiem

Ja talkojot ieraugi izlietotas injekcijas šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatorus, kā arī citus bīstamus atkritumus - neaiztiec tos! Par šādu priekšmetu atrašanās vietu informē Talkas Atbildīgo. Bet, ja talkojot dabā vai pilsētas teritorijā uzej mirušu dzīvnieku - neaiztiec to, bet gan ziņo attiecīgajai pašvaldībai. Savukārt, ja ieraugi vairāk nekā divus ievainotus vai bojā gājušus dzīvniekos, ziņo operatīvajam dienestam pa tālruni 112.

  1. Izpalīdzi citiem talkotājiem

Palīdzi aiznest smagus maisus, piedāvā ar automašīnu aizvest talciniekus uz un no uzkopjamās teritorijas, paņem līdzi skrūvgriezi vai vienkārši sastādi kādam vientuļam talkotājam kompāniju.

  1. Parūpējies par savu un citu talkotāju drošību

Esi uzmanīgs un pieskati mazos talkotājus. Neļauj viņiem vākts bīstamu atkritumus un bez uzraudzības tuvoties ūdenstilpnēm.

Saskaņā ar Lielās talkas organizētāju apkopoto informāciju, septiņu gadu laikā Latvijā ir piedalījušies aptuveni 795 000 talcinieku, kuri savākuši vairāk nekā 10 000 tonnu atkritumu.

* šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu