Despotiska direktora dēļ skolu masveidā draud pamest skolotāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Zemgales vidusskolu masveidā draud pamest skolotāji, kas nespēj sastrādāties ar jaunā direktora Zigfrīda Grinpauka vadības stilu, raksta «Neatkarīgā».

Pagājušajā nedēļā no skolas epasta vairākiem medijiem tika izsūtīta elektroniska vēstule, kurā teikts, ka Zemgales vidusskolā gaidāma masveida skolotāju aiziešana. Lai aizstāvētu savus pedagogus, pret direktoru Grinpauku skolēni savākuši apmēram 200 parakstu.

Pirmais dialogs starp skolotājiem, direktoru un skolēniem notika pagājušajā nedēļā, klātesot raidījumam «Tautas balss». Skolēnu pārmetumi ir visdažādākie, piemēram, smēķētājiem Grinpauks licis visas skolas priekšā 80 reizes pietupties. Skolā viņš sācis strādāt mācību gada sākumā, taču semestra laikā joprojām nav iepazinies ar saviem padotajiem, nezina, kā daudzi skolotāji izskatās un kā viņus sauc. Savukārt skolotāji pārmet direktoram vienpersonisku vadības stilu. Piemēram, brīvdienās, ierodoties skolā, viņiem jāparakstās īpašā žurnālā.

Zemgales vidusskolas direktors «Neatkarīgajai» stāsta, ka pagaidām iesniegumu par aiziešanu saņēmis tikai no savas vietnieces, un Grinpauks vēlas, lai viņa skolā paliek.

Pēc viņa domām, spriedze skolā lielā mērā izveidojusies pēc aktu zāles jumta sabrukšanas, jo direktoram nācies risināt virkni saimniecisko jautājumu, tāpēc kontakts ar skolotājiem nav veidojies pārāk tuvs. «Iespējams, ka uz iepriekšējā fona skolotāji vēlējās, lai vairāk runāju – agrāk te bija cita saziņas kultūra,» norāda direktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu