Dienvidkorejā par spēļu rezultātu ietekmēšanu uz mūžu diskvalificēti desmit futbolisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas Profesionālā futbola līga (DPFL) šodien uz mūžu diskvalificēja desmit spēlētājus, kas bija apsūdzēti spēļu rezultātu ietekmēšanā.

Tas ir bargākais sods, ko DPFL piešķīrusi savā 28 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

«Šādu lēmumu pieņēmām, jo vēlamies, lai tas būtu pirmais un pēdējais spēļu ietekmēšanas skandāls Dienvidkorejas čempionātā,» pastāstīja DPFL disciplinārās komitejas prezidents Kvaks Jončoļs.

DPFL mūža diskvalifikācijas piesprieda desmit no 11 futbolistiem, ko prokuratūra bija apsūdzējusi spēļu rezultātu ietekmēšanā. Vēl vienam apsūdzētajam futbolistam tika piespriesta diskvalifikācija uz pieciem gadiem.

Futbolisti bija apsūdzēti par naudas saņemšanu no starpniekiem, kuri aprīlī centās ietekmēt vietējā čempionāta divu spēļu rezultātus.

Zīmīgi, ka astoņi no apsūdzētajiem spēlētājiem pārstāv Dienvidkorejas čempionāta - «K-League» - komandu Tedžonas «Citizen». Viens futbolists esot saņēmis 120 miljonus vonu (52 977 latu) un iegūto naudas summu sadalīja ar pārējiem septiņiem komandas biedriem.

Tika ietekmēts 6. aprīļa spēles rezultāts mačam, kurā «Citizen» ar 0:3 piekāpās Pohangas «Steelers» komandai.

Jau vēstīts, ka citas komandas «Gwangju» spēlētājs no starpnieka saņēma 100 miljonus vonu (35 770 latu) par spēles rezultāta ietekmēšanu mačā pret Pusanas «I'Park», taču nav zināms, vai nauda tika sadalīta starp vairākiem sportistiem. Tomēr ir skaidrs, ka spēle nebija godīga.

Tāpat apsūdzēts bija arī «Steelers» komandas futbolists. Viņš nepiedalījās 6. aprīļa spēlē, taču izdarīja likmes uz šī mača rezultātu pēc citu spēlētāju ieteikumiem. Apsūdzības tika izvirzītas pret divām personām, kuras futbolistiem esot devušas naudas kukuļus.

Maija beigās par spēļu rezultātu ietekmēšanu tika arestēti trīs futbolisti.

LETA jau vēstīja, ka «K-League» vadība lūgs, lai tās spēlēm netiktu piedāvātas likmes totalizatoros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu