Dienvidu tilts paliek pusratā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldības piešķirtā finansējuma apsīkuma dēļ daudziem celtniekiem šī būs pēdējā pilnā darba nedēļa Dienvidu tilta pievedceļu būvlaukumā Pārdaugavā. Papildu naudu Rīgas dome piešķirt neplāno, tādēļ objekts paliks puspabeigts, pirmdien vēsta laikraksts «Diena».

«Visas savas iekārtas paņemam un ejam prom. Nav mums te šobrīd ko darīt,» saka uzņēmuma «Rīgas tilti» vadītājs Albins Jasaitis. Viņa četri palikušie strādnieki darbu beigs 20. aprīlī, vēl līdz tam nošuvos uzbēruma aizsargsienas un pārklās tās ar pretgrafiti pārklājumu, lai pēc tam varētu atmazgāt būvnieku prombūtnes laikā iespējami radušos krāsojomus. Jasaitis stāsta, ka aprīlī būvlaukumu atstās vēl divas celtniecības firmas, atlikušās trīs — līdz jūlijam. Patlaban objektā vēl strādā ap 50 cilvēku.

Laikraksts jau vēstīja, ka Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbiem, kas ietver pievedceļu izveidi no tilta līdz Ziepniekkalna ielai, dome šogad atvēlējusi 1,2 miljonus latu, kas ir nepietiekami, lai darbu veiktu visa gada garumā. Šis finansējums ir pat par maz objekta iekonservēšanai un apsargāšanai, tādēļ būvnieki paredz, ka, tiklīdz viņi laukumu pametīs, visu vērtīgo aiznesīs zagļi.

Pēc celtnieku aplēsēm, ar 10 miljoniem šajā gadā pietiktu, lai pievedceļu pabeigtu nākamgad vienlaikus ar tilta otro kārtu — Slāvu rotācijas apli un dzelzceļa pārvadu pretējā Daugavas pusē. Taču prasītās naudas nebūs. Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova stāsta, ka pavasara budžeta grozījumos nekādus līdzekļus nav plānots piešķirt, jo pilsēta patlaban to nevar atļauties.

Iepriekš dome loloja cerības projektam piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, taču tās izgaisa gada sākumā, kad Satiksmes ministrija darīja zināmu, ka struktūrfondu naudu šim mērķiem iegūt nav iespējams, raksta «Diena». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu