Dienvidu tiltu varētu pabeigt «ACB, Tilts un viadukts»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iepirkuma konkursā par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības pabeigšanu piedāvājumu par zemāko cenu izteikusi piegādātāju apvienība «ACB, Tilts un viadukts», liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā ziņots, Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecība 2010.gada vasarā tika pārtraukta finansējuma trūkuma dēļ, tāpēc Rīgas dome septembrī pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar būvniekiem AS «Transport Systems» un izsludināt jaunu iepirkuma konkursu, iekļaujot prasību, ka finansējumu piesaista pats būvnieks.

Tilta pabeigšanai pietrūka 17 miljonu latu, un Rīgas domes opozīcijas deputāti pauda bažas, ka līguma laušanas gadījumā atkārtotā iepirkumā varētu tikt iesniegti ievērojami dārgāki piedāvājumi.

Iepirkuma konkursā lētākās būvniecības izmaksas piedāvājusi piegādātāju apvienība «ACB, Tilts un viadukts» - tilta pabeigšanai 2012.gadā būtu nepieciešami 7 miljoni latu, bet 2013.gadā - nepilni 10,4 miljoni latu. «Transport Systems» piedāvājums bijis tikai nedaudz dārgāks.

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) aģentūrai LETA apstiprināja, ka «ACB, Tilts un viadukts» piedāvājums ir bijis lētākais, un iepirkuma konkursa rezultāti tuvākajā laikā tiks skatīti komitejas sēdē. Vienlaikus Baraņņiks uzsvēra, ka piedāvājumi jāvērtē divās sadaļās - būvniecības izmaksas un uzņēmuma iespējas piesaistīt finansējumu.

«Finanšu ministrija devusi pozitīvu atbildi un pašvaldība daļēji varēs kreditēties, aizņemoties 7 miljonus latu 2012.gadā, bet kopējā summa ir vairāk nekā divas reizes lielāka,» norādīja Baraņņiks.

Kā ziņots, Dienvidu tilta posmu no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai sāka būvēt AS «Transport Systems». Pēc līguma laušanas tika izsludināts jauns iepirkuma konkurss, iekļaujot prasību, ka nepieciešamības gadījumā uzņēmums finansējumu spēj piedāvāt pats. Konkursā tika saņemti četri piedāvājumi un viens uzņēmums apstrīdēja konkursa nolikumu, taču Iepirkumu uzraudzības birojs sūdzību atzina par nepamatotu.

Iepirkuma konkursa rezultāti tiks skatīti tuvākajā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu