Dievkalpojuma laikā trim bērniem kļuvis slikti (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dievkalpojuma laikā svētdien, 7.aprīlī, Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā trim bērniem kļuvis slikti, aģentūra LETA noskaidroja baznīcā. Bērni ievietoti slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA sacīja, ka bērni saindējušies ar tvana gāzi. Cietušie ir četrus, sešus un astoņus gadus veci.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila, divi bērni kopā ar vecākiem ievietoti Vidzemes slimnīcā, taču sīkākus komentārus par bērnu pašreizējo veselības stāvokli slimnīcas pārstāve atteicās sniegt.

Kā aģentūra LETA noskaidroja baznīcā, tiek pieļauts, ka pirms dievkalpojuma telpas nav bijušas pietiekami labi izvēdinātas un, iespējams, bērni saindējušies no neliela tvana gāzes daudzuma, taču nelaimes patiesos iemeslus vēl noskaidros izmeklēšanā.

Pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības brigādēm nācies doties palīgā vēl vairākiem bērniem. Rīgā kāds astoņus mēnešus vecs zīdainis, nokrītot pa trepēm, guvis smagu galvas traumu un nogādāts slimnīcā. Savukārt Vidzemē kāds gadu un piecus mēnešus vecs zēns applaucējis pēdas, uzraujot sev virsū trauku ar karstu ūdeni.

Mediķu brigādes devušās palīdzēt arī vairākiem pieaugušajiem. Kurzemē palīdzība bijusi nepieciešama 60 gadus vecam vīrietim, kurš atrasts guļot grāvī ar smagu galvas traumu, bet Zemgalē palīdzība bijusi nepieciešama kādam vīrietim, kurš nopietni traumējis roku un plaukstu, skaldot malku.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1264 izsaukumiem, tostarp 141 gadījumos snieguši palīdzību cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu