Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Valdība šodien pieņēma rīkojumu noteikt Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā par valsts nozīmes pasākumu, kā arī apstiprināja šo svētku nodrošināšanas un drošības plānu 2012.gadam.

Kā informēja Tieslietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Brice, šā gada 25.februārī Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps vēstulē lūdza valdību atzīt ikgadējos Dievmātes debesīs uzņemšanas svētkus par valsts nozīmes pasākumu un piedalīties to norises nodrošināšanas izdevumu segšanā.

Minēto svētku organizēšanai Romas katoļu baznīcas Latvijā vadība pilnvaroja reliģisko organizāciju «Aglonas bazilikas draudze». Draudze iesniedza svētku sagatavošanas un to norises izdevumu aprēķinu ar nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta vairāk nekā 90 000 latu apmērā.

Ministru kabineta izveidotās rīcības komitejas sēdē, kurā piedalījās Aizsardzības, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes, Tieslietu, Veselības un Zemkopības ministrijas, pašvaldības un draudzes pārstāvji, tika izvērtēts baznīcas pārstāvju iesniegtais pieprasījums un panākta vienošanās sniegt tādu pašu atbalstu svētku norises nodrošināšanai kā šogad, proti, 81 850 latu apmērā.

Minēto svētku organizēšanai finansējums piešķirts Tieslietu ministrijai 33 089 latu apmērā, Iekšlietu ministrijai 17 661 lata apmērā, Veselības ministrijai 27 304 latu apmērā, Zemkopības ministrijai 378 latu apmērā un Aizsardzības ministrijai 3418 latu apmērā.

Kā ziņots, šogad Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā apmeklēja ap 70 000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp