Dikeulakos: «Fenerbahce» piedāvājums bija labākais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

«Sezonas otrā puse man bija ļoti veiksmīga, tāpēc saņēmu vairākus piedāvājumus,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Georgs Dikeulakos, kurš nākamajā sezonā vadīs arī ambiciozo Turcijas sieviešu basketbola čempionvienību Stambulas «Fenerbahce».

Aizvadītās klubu sezonas pirmajā pusē Dikeulakos bija bez darba, bet janvāra sākumā viņš pārņēma tā brīža Polijas čempionvienības Gdiņas «Lotos» vadību, kuru pārstāvēja arī latviete Elīna Babkina.

Turpinājums «Lotos» komandai bija veiksmīgāks - tā izcīnīja ceturto vietu vietējā čempionātā, bet uzvarēja kausa izcīņā. Tāpat Dikeulaks FIBA Eirolīgas Zvaigžņu spēlē bija Eiropas komandas galvenais treneris.

«Paldies dievam, man bija laba sezonas izskaņa, tāpēc biju pieprasīts darba tirgū, bet «Fenerbahce» piedāvājums bija labākais,» pastāstīja Dikeulakos, kuram finansiāli mazāk spējīgā «Lotos» komanda bija piedāvājusi pagarināt līgumu uz divām sezonām.

«Sezonas sākumā man bija nepieciešama atpūta, jo daudzus gadus biju strādājis nepārtraukti. Tas man ļoti palīdzēja, varēju atpūsties, relaksēties un sakārtot domas,» stāstīja grieķu speciālists. «Savukārt otrā sezonas daļa bija ļoti laba gan man, gan Elīnai un visai pārējai komandai.»

Šobrīd jau Dikeulakos atrodas Latvijā un aizvadījis pirmo nedēļu ar valstsvienību, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

«Šonedēļ komandai nebija smagi treniņi, jo meitenēm tikko beigušās sezonas un viņas bija nogurušas,» teica Dikeulakos. «Lēnām liksim klāt intensivitāti, bet nedomāju, ka mums nepieciešami smagi fiziskie treniņi - meitenēm jau ir laba fiziskā kondīcija, viņas tikai tādā jānotur.»

Pagaidām Latvijas izlase vēl nav pilnā sastāvā, jo nedēļas beigās ar komandu trenējās tikai desmit basketbolistes - Liene Jansone, Kristīne Kārkliņa, Elīna Babkina, Elīna Dillone, Ieva Veinberga, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Zane Jākobsone, Lauma Reķe un Gunta Baško, kurai sākotnēji bija iedota atpūta līdz nākamās nedēļas vidum.

Tāpat atpūta piešķirta arī Zanei Tamanei un Ievai Kubliņai. Ap to laiku komandai pievienosies Aija Putniņa un Zane Eglīte.

Sabīne Niedola sava kluba sastāvā Francijas čempionātā pēdējo spēli aizvadīs 9. maijā. Anete Klintsone, Liene Priede un Kristīne Vītola līdz maija vidum turpina mācības Amerikā.

Tāpat kandidātu vidū ir arī Santa Dreimane, kura vēl pāris nedēļas nevarēs trenēties traumas dēļ.

«Lēnām komandai pievienosies vairākas svarīgas spēlētājas, kā arī jaunās basketbolistes. Tad arī lēnām novērtēsim, kuras mums varēs palīdzēt Eiropas čempionāta, bet, kuras no sastāva atskaitīsim,» pastāstīja Dikelaks, piebilstot, ka nav domājis, kad būs pirmā sastāva samazināšana.

Valstsvienībai paredzētas 11 pārbaudes spēles. No 19. līdz 22. maijam turnīrā Gilfordā ar Lielbritāniju, Kubu un Vāciju (plus viena finālspēle), no 27. līdz 29. maijam turnīrā Čehijā ar mājiniecēm, kā arī Polijas un Krievijas izlasēm. Jūnija sākumā būs divas spēles ar Lietuvas izlasi (4. jūnijā Panevēžā, 5. jūnijā Rīgā), bet no 9. līdz 11. jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20. jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu