Dikļu pilī pirmās Adventes svētdienā atklās konkursu «Eņģeļu balsis» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad zemi apmirdz zvaigznes un mūsu sirdīs iemājo balts prieks, kad vēji aiznes bēdas un sirdīs mīlestību sēj, klāt ir Ziemassvētki, lai ceļš līdz svētkiem būtu īsāks Ieva Akuratere, Evita Zālīte, Ingus Pētersons, Ieva Kerēvica, Jānis Ozols, Gints Sola, Madars Kalniņš, Evelīna Strazdiņa un Dikļu pils dziedošos bērnus un jauniešus no visas Latvijas aicina uz konkursu «Eņģeļu balsis», kas arī šogad ar mīlestību pirmajā Adventē skanēs Dikļu pilī. 

Lai piedalītos konkursā «Eņģeļu balsis» jaunajiem izpildītājiem pēc brīvas izvēles nepieciešams sagatavot vienu Ziemassvētku dziesmu, vai arī dziesmu, kas atbilst ziemas tematikai un noskaņai, ieteicamie komponisti Valts Pūce, Jānis Lūsēns, Aivars Hermanis, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs, aicinām dalībniekus izvēlēties konkursā izpildīt arī klasiskos korāļus un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, piemēram - «Kas ir šis bērns», «Ne šūpulī greznā», «Katru gad no jauna», «Ak Tu priecīga» un citas Ziemassvētku dziesmas, bez kurām šie gada gaišākie svētki nav iedomājami. Organizatori dalībniekus aicina būt radošus , konkursā drīkst izpildīt arī ziemas tematikai un noskaņai atbilstošas dziesmas, par obligātu nosacījumu nav izvirzītas tikai Ziemassvētku dziesmas.

Konkursantus šogad vērtēs: Ieva Akuratere, Jānis Ozols un Ieva Kerēvica. Katrā vecuma grupā tiks pasniegtas piecas veicināšanas balvas, tiks noskaidroti pirmās, otrās, trešās un Grand Prix vietu ieguvēji, laureāti dienas noslēgumā piedalīsies īpašā svētku koncertā ar Latvijas mūzikas pērlēm, to skaitā arī I.Pētersons un E.Zālīte.

Konkurss - «Eņģeļu balsis» tiek rīkots ar mērķi dot iespēju Latvijas jaunajiem skatuves māksliniekiem parādīt savas prasmes un iemaņas Latvijas iedzīvotājiem, satiekoties konkursā bērniem un jauniešiem – jaunajiem skatuves māksliniekiem no visiem Latvijas novadiem, līdzās esot viņu vecākiem un pedagogiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu