«Dinamo» mājas spēles pēc apmeklētības 15. vietā Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» spēles šajā sezonā bijušas 15. apmeklētākās Eiropā, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) apkopotie dati.

Rīgas «Dinamo» spēles šosezon vidēji apmeklējuši 7619 līdzjutēju, kas ir par aptuveni 100 vairāk nekā pagājušajā gadā, kad klubs ieņēma 13. vietu, bet vēl pirms gada Rīgas komanda apmeklētības sarakstā ieņēma 16. vietu Eiropā.

Tikmēr jau desmito gadu pēc kārtas Eiropas populārākais klubs ir Šveices «SC Bern», kura mačus apmeklējuši vidēji 15 856 skatītāji, kas ir nedaudz vairāk nekā pērn. Bernes kluba mājvietā - «PostFinance Arena» ledus hallē - ir 17 131 skatītāju vieta.

Otro vietu joprojām ieņem Vācijas klubs Berlīnes «Eisbaren», kuras mačus apmeklē vidēji 13 946 skatītāji, bet uz trešo vietu pakāpusies Baltkrievijas komanda Minskas «Dinamo» ar 10 538 skatītājiem.

Zīmīgi, ka pirms gada šajā sarakstā Minskas klubs ieņēma tikai 61. vietu, bet ievērojamo kāpumu nodrošinājusi «Minsk-Arena» halles atklāšana. Tajā oficiāli ir 15 000 sēdvietu, tomēr uz spēlēm tiek pārdotas papildus stāvvietu biļetes, kas ik pa laikam ļauj labot KHL apmeklētības rekordu, kas pašlaik ir 16 039 skatītāji.

«Eisbaren» spēlēs arēna procentuāli tiek piepildīta par 98,2%, bet «SC Bern» komandas spēlēs - par 92,6%.

Atgādinām, ka Rīgas «Dinamo» spēles ir sestās apmeklētākās KHL. Vislielākais skatītāju skaits «Arēnā Rīga» sanāca uz pagājušā gada 19. septembra maču pret Kazaņas «Ak Bars» komandu, kuru klātienē noraudzījās 10 350 skatītāji, bet vismazākais skatītāju skaits loģisku apsvērumu dēļ bija novērojams 16. janvāra mačā pret Sanktpēterburgas SKA, kad Liepājas ledus hallē notikušo cīņu vēroja 1 857 skatītāji.

No apmeklētākajām līgām pirmajā vietā ir Šveices augstākās līgas čempionāts (NLA) ar 6306 skatītājiem vidēji mačā, bet otrā ir Zviedrijas Elitserien ar 6160 skatītājiem. Zīmīgi, ka pērn pirmajā vietā bija zviedri, kas šveiciešus apsteidza tikai par deviņiem skatītājiem vidēji mačā.

Uz trešo vietu ar 5785 skatītājiem pakāpusies KHL, apsteidzot Vācijas DEL līgu, kurā spēles vidēji apmeklē 5756 skatītāji.

IIHF Eiropas apmeklētības rangus publicē katru sezonu pēc regulāro čempionātu noslēguma. Tas ir balstīts uz komandu publicētajiem vai līgu atsūtītajiem datiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu