«Dinamo» sezonas otrajā spēlē «bullīšos» pārspēj «Slovan» (151)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Rīgas «Dinamo» hokejisti šovakar KHL regulārā čempionāta otrajā spēlē izbraukumā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja līgas debitantus, Slovākijas komandu Bratislavas «Slovan».

Rīgas «Dinamo» un Bratislavas «Slovan» 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).
Indrašis (Karsums, 1), Karsums (K. Rēdlihs, 38, vair.), Šremps (65, p.m.); Bližņaks (Miklīks, Štajnohs, 28, vair.), Miklīks (Vondrka, Bližņaks, 55).
Vārtsargi: Jučers (20/18) - Janušs (30/28).
Soda minūtes: 8-6.

Jau spēles 10. sekundē pēc Mārtiņa Karsuma piespēles rezultātu atklāja Miks Indrašis, gūstot ātrākos vārtus kluba vēsturē - 1:0. Turpinājumā laukumā bija vērojams diezgan ātrs un atklāts hokejs ar labām vārtu gūšanas iespējām, kuras biežāk radīja «rīdzinieki». Perioda otrajā pusē vairākumā pēc teicamas izspēles pa stabiņu trāpīja Karsums, taču vairākumā «Dinamo» iekrita arī uz pretuzbrukumu, kad pa vārtu stabiņu trāpīja Milans Bartovičs.

Otrās 20 minūtes iesākās tikpat līdzīgi, taču perioda vidū «rīdzinieki» nopelnīja divus noraidījumus un palika trijatā pret pieciem mājinieku hokejistiem. «Slovan» pietika ar nepilnu minūti, lai pēc teicamas saspēles neizšķirtu panāktu Mario Bližņaks - 1:1. Arī turpinājumā Slovākijas komanda uzbruka vairāk, tomēr trešdaļas beigās pēc Bližņaka noraidījuma viesi ieguva tiesības uz vairākumu, kurā izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu Jaroslavu Janušu vārtu guvumā pārvērta Karsums - 2:1.

Trešā perioda sākumā «Dinamo» izturēja mazākumu, lai gan «Slovan» biaj ļoti tuvu otrajiem vārtiem, bet pēc brīža viesi ieguva tiesības uz vairākumu, kurā gan reālus vārtu gūšanas momentus neizveidoja. Trešdaļas vidū mājiniekiem bija pāris teicamas izdevības, tomēr ripa vārtos negāja, bet mača 55. minūtē Mihals Miklīks otro reizi spēlē panāca neizšķirtu - 2:2.

Papildlaika ievadā lieliska iespēja nodrošināt mājiniekiem uzvaru bija Mihalam Vondrkam, taču «rīdziniekus» glāba Jučers, bet papildlaika 4. minūtē latviešu vārtsargs darbojās pārliecinoši arī pēc spēcīga Josefa Bumedīna metiena. 15 sekundes līdz papildlaika beigām teicama iespēja bija arī Aleksandram Žirū, taču ripa noslīdēja no nūjas lāpstiņas un rezultāts palika nemainīgs.

«Bullīšos» savas iespējas realizēja Aleksandrs Ņiživijs un Robs Šremps, bet mājiniekiem precīzi meta tikai Miroslavs Šatans.

Atgādinām, ka ceturtdien «Dinamo» komanda sezonu iesāka ar minimālu zaudējumu 1:2 citiem KHL jaunpienācējiem Prāgas «Lev» (Čehija).

Sezonas pirmās izbraukuma tūres pēdējo, trešo maču «rīdzinieki» aizvadīs pirmdien, kad spēkosies ar Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA.

Komentāri (151)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu