«Dinamo» vērtēs spēļu translētāja maiņas iespaidu un iespējas (106)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas «Dinamo» vadība vērtēs iespaidu, kādu uz klubu un tā līdzjutējiem atstās [s:42095], aģentūrai LETA pastāstīja kluba valdes loceklis Zigmārs Priede.

Kā ziņots, «Dinamo» spēles nākamajā sezonā tiks translētas kanālā TV6 un maksas kanālā «Viasat Sport Baltic» (VSB), jo MTG grupa ieguvusi ekskluzīvas tiesības uz kluba spēļu translēšanu Latvijā. Pirmajās četrās KHL sezonās Rīgas «Dinamo» spēles translēja gandrīz tikai Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā, tomēr šim kanālam uz to tiesību vairs nav.

Priede skaidroja, ka televīzijas pārraižu tiesību turētājs ir līga, tāpēc kluba iespējas ietekmēt līgas lēmumu šajā jautājumā ir ierobežotas.

«Līga arī izvēlas vienu vai otru partneri. Tas ir vienpusējs lēmums,» skaidroja Priede. «Jau sarunu sākuma periodā, kad neoficiāli izskanēja runas par iespējamu translēšanas tiesību ieguvēja maiņu, vērsāmies pie līgas vadības ar oficiālu vēstuli, kurā izteicām savu viedokli. Kā tas ir bijis vienmēr, arī šoreiz paudām nostāju, ka mums galvenais ir nodrošināt iespēju vērot kluba spēles pēc iespējas lielākam skatītāju skaitam. Līdz šim gan oficiālu atbildi no līgas neesam saņēmuši, taču MASU mediji par galējo lēmumu jau ir informēti.»

Priede neslēpa, ka klubu uztrauc iespēja, ka tā spēles tagad varēs vērot mazāks skatītāju skaits, tomēr visas esošās situācijas plusus un mīnusus klubs izvērtēs, kad pilnībā iepazīsies ar jaunajiem nosacījumiem.

«Četras sezonas kluba spēles ir bijušas pieejamas ikvienam iedzīvotājam ar televizoru un dekoderu, bet tagad jau tas kļūs par maksas pakalpojumu,» izteicās Priede. «Šāda situācija vismaz pašlaik nenodrošina 100% auditorijas iespēju. Runāsim par jaunās situācijas niansēm, jo arī klubam ir zināmas saistības ar sponsoriem, kuros atrunāti dažādi reklāmas izvietošanas jautājumi

Tāpat Priede vērsa uzmanību uz kluba allaž pretimnākošo attieksmi pret saviem skatītājiem, uzsverot, ka KHL trešajā pastāvēšanas sezonā, kad vienīgo reizi televīzijas pārraižu tiesību turētājs bija pats klubs, tas sadarbojās ar LTV, lai arī privāto uzņēmumu, tajā skaitā MTG, piedāvājumi klubam finansiāli bija daudzkārt izdevīgāki. «Mūsu pašu vietējie skatītāji klubam allaž bijuši un būs pirmajā vietā.»

MTG ietilpstošais «Viasat Broadcasting» sola, ka kanālā TV6, kas pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos, būs redzamas visas Rīgas «Dinamo» mājas spēles, bet izbraukuma spēles varēs vērot, vai nu TV6 vai VSB. Taču TV6 kanālā būs vērojama tikai daļa no izbraukuma mačiem.

MTG strādā pie tehnoloģiskiem risinājumiem, lai skatītājiem nodrošinātu Rīgas «Dinamo» spēles arī internetā.

«Viasat» un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. «Viasat» KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009. gada.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu