Diriģents Mārtiņš Ozoliņš uzburs Ziemassvētku sapņus Ķīpsalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmajos un otrajos Ziemassvētkos – 25. un 26. decembrī, kad Ķīpsalas halli Rīgas Ziemassvētku koncertos piepildīs sirsnīga un apceroša, priecīga un dzirkstoša mūzika, pie diriģenta pults stāsies harizmātiskais jaunais Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. 

Par visgaidītākajiem svētkiem Ziemassvētkus sauc arī diriģents Mārtiņš Ozoliņš, kuram šobrīd ikdiena aizrit gatavojot Rīgas Ziemassvētku koncertu programmu kopā ar Profesionālo pūtēju orķestri «Rīga», Ditu Lūriņu, Ingu Pētersonu, Daumantu Kalniņu, Kristīni Gailīti, Ievu Sutugovu un mēģinājumiem operā. Jau trešo gadu, pēc tam kad aizvadīts kluss un mierīgs svētvakars kopā ar saviem mīļajiem, Mārtiņš Ozoliņš atkal tvers diriģenta zizli, lai kopā ar pārējiem koncerta dalībniekiem radītu svētku un prieka sajūtu, Ķīpsalā uzburtu muzikālus Ziemassvētku sapņus.

Mārtiņš Ozoliņš saka: «Ziemassvētku koncerti vienmēr ir īpaši un ļoti emocionāli, jo cilvēki šajā laikā ir atvērti pozitīvām emocijām – labestībai, priekam un līdzjūtībai. Tādēļ arī man ir patiess prieks Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā stāties pie diriģenta pults, kur ir iespēja dāvāt šo sajūtu klausītājiem, gan arī pašiem mūziķiem saņemt lielu, pozitīvu enerģiju, kas dod spēku turpmākajam».

Mārtiņš Ozoliņš diriģēs koncerta otro daļu, savukārt pirmajā diriģenta zizlis būs Rīgas Doma zēnu kora diriģenta Mārtiņa Klišāna rokās, kura interpretācijā Rīgas Doma zēnu koris, orķestris MOTO un solisti atskaņos klasikas dižgaru – Baha, Hendeļa, Mocarta mūziku un Ziemassvētku dziesmas.

Kā zināms, Ziemassvētkos, 25. un 26. decembrī, Ķīpsalas hallē notiks Rīgas Ziemassvētku koncerti, kur ģimenes un draugi ir aicināti izbaudīt gaišu un sirsnīgu Ziemassvētku mūzikas programmu Ditas Lūriņas, Kristīnes Gailītes, Ingus Pētersona, Daumanta Kalniņa un Ievas Sutugovas izpildījumā. Koncertā piedalīsies arī Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, orķestris MOTO (Mazais operas un teātra orķestris), Profesionālais pūtēju orķestris «RĪGA» un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncertā skanēs visskaistākie klasiskās mūzikas skaņdarbi un mūsdienīga Ziemassvētku laika mūzika un fragmenti no pasaulē populāriem mūzikliem.

Koncertu sākums: 25. un 26. decembrī plkst. 15.00 Ķīpsalas hallē. Ieeja Ķīpsalas hallē vienu stundu pirms koncerta.

  • Biļetes: «Biļešu paradīzes» (www.bilesuparadize.lv) kasēs. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – Ls 5–15 / EUR 7,11 – 21,34! Pērkot «Ģimenes biļeti» (4 līdz 8 personām) – 10 % atlaide.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu