«Dirty Deal» kino klubā filma «Mēness tēvs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 23. martā turpinās «Dirty Deal» kino kluba marta filmu programma «Plastmasas ziedi». Vakara sākumā iedziļināsimies jaunas tunisiešu meitenes dzīves stāstā filmā «Klusums pilī». Vakaru turpinās traku piedzīvojumu pilnā filma «Luna papa».

  • Otrdien, 23. martā plkst. 18.00

KLUSUMS PILĪ / SAMT EL QUSUR
Rež. Mufida Tlatlī (Moufida Tlatli)
Lomās: Amela Hedili, Nadžia Oergi, Henda Sabri
Francija, Tunisija, 1994, 127 min.

Uzzinādama par prinča Sid'Ali nāvi, jaunā dziedātāja Alia dodas uz pili, kur pavadījusi arī savu bērnību. Viņas māte bija kalpone, bet viņas tēvs nebija nezināms. Atrašanās pilī viņai atsauc atmiņas par bērnību un skarbajiem pils likumiem.

Britu filmu institūta balva režisorei Mufidai Tlatlī, kā arī vairākas kinobalvas Kannu, Stambulas un Toronto filmu festivālos.

  • Otrdien, 23. martā plkst. 20.30

MĒNESS TĒVS / LUNA PAPA
Rež. Baktijars Kudojnazarovs (Bakhtyar Khudojnazarov)
Lomās: Čulpana Kamatova, Morics Bleibtraus
Vācija, Japāna, Tadžikistāna, Uzbekistāna, Austrija, Šveice, Francija, Krievija, 1999, 107 min.

Septiņpadsmit gadus vecā meitene Mamlakata dzīvo nelielā ciematā Tadžikistānā. Ciematā ierodoties ceļojošajai aktieru trupai, jaunā meitene tiek pavedināta un paliek stāvokī. Mamlakata ar tēvu un brāli dodas pārsteigumiem pilnā ceļojumā, lai sameklētu bērna tēvu.

Briseles filmu festivāla «  FIPRESCI» kinobalva režisoram Baktijaram Kudojnazarovam.  Krievijas kino kritiķu ģildes balva «Golden Aries» par labāko filmu. Kinobalvas un nominācijas Bergenas, Nantes, Tbilisi, Tokijas un Valladolidas filmu festivālos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu