«Dirty Deal» kino klubā: Pinočeta apvērsums filmā «Mačuka»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 20. aprīlī «Dirty Deal» kino klubā Andresa Vuda nozīmīgā filma «Mačuka» par čīliešu sociāli politiskajām pārmaiņām pēc Augusto Pinočeta apvērsuma. Vakara turpinājumā varēs noskatīties Viktora Erikes pārdrošo spāņu civilā kara seku kritiku filmā «Bišu stropa raksturs», kas tika uzņemta Franko režīma laikā. Komentārus par Čīles sociāli politisko situāciju pēdējās desmitgadēs pēc pirmās filmas sniegs perkusionists Migels Hernandezs Giraldi.

  • Otrdien, 20. aprīlī plkst. 18.00

MAČUKA / MACHUCA
Rež.: Andres Vuds / Andrés Wood
Lomās: Ariels Mateluna, Matias Kers
Čīle, Spānija, AK, Francija, 2004, 121 min.

1973. gads Santjago, Čīlē. Pie varas ir pirmais Latīņamerikas valstīs demokrātiski ievēlētais sociālistu prezidents Salvadors Aljende. Seintpatrika skolas direktors tēvs Makenrojs veic izmēģinājumu, cenšoties integrēt buržuāzijas un strādnieku šķiras bērnus. Gonzalo Infante un Pedro Mačuka kļūst par labākajiem draugiem. Kad Augusto Pinočets veic asiņainu valstisko apvērsumu, mainās gan zēnu dzīves, gan arī attiecības.

Vairākos Latīņamerikas filmu festivālos, Meksikas, Filadelfijas un Vankūveras filmu festivālos atzīta kā labākā filma un nozīmīgākais stāstījums.

  • Plkst. 20.00

KOMENTĀRI PAR SADZĪVI ČĪLĒ
Lektors Migels Hernandezs Giraldi

  • Plkst. 20.30 

BIŠU STROPA RAKSTURS / EL ESPÍRITU DE LA COLMENA
Rež.: Viktors Erike / Víctor Erice
Lomās: Ana Torenta, Fernando Fernans Gomezs
Spānija, 1973, 97 min.

Neliels spāņu ciemats 1940-to gadu Spānijā, kur valda nodevība un nožēla. Pēc Džeimsa Veila filmas «Frankenšteins» noskatīšanās, ko demonstrē ceļojošais kinoteātris, septiņus gadus veco Anu apbur redzētais briesmonis. Apsēsta ar domu satikt sākotnēji maigo radījumu, viņas aizraušanās gūst izpausmi, kad pamestajā mājā parādās ievainots karaspēka dezertieris.

Sansebastjanas starptautiskā filmu festivāla kinobalva «Zelta gliemežvāks» režisoram Viktoram Erike. Jaunā Ana Torenta vēlāk kļuva par starptautiski atzītu un godalgotu aktrisi.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja: 2 LVL

Adrese: Maskavas iela 12/2, Rīga.
Vairāk: «dirtydeal.lv».

Vairāk par DD kino klubu:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu