Dirty Deal Teatro repertuārā atgriežas izrāde un pārgājiens «Mārupīte»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Dirty Deal Teatro 11. maijā plkst. 17:00 un 16. maijā plkst. 18:30 skatītājiem atkal būs iespēja pieredzēt izrādi un pārgājienu «Mārupīte». Tajā piedalās režisors Valters Sīlis, aktrise un režisore Inga Tropa, Dirty Deal Teatro dramaturgs Jānis Balodis un komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis. Skatītājiem silti iesaka ģērbties pārgājienam atbilstoši.

Izrāde un pārgājiens «Mārupīte» veltīta 2011. gada vasarā notikušajai ekoloģiskajai katastrofai Mārupītē. Tā tiek uzskatīta par ar otru nopietnāko ekoloģisko katastrofu neatkarīgās Latvijas laikā. Taču tagad liekas, ka viss šis šausmīgais notikums ir tālā pagātnē. Ūdens atkal ir tikpat tīrs, cik iepriekš, pīles audzina savus pīlēnus un Rīgas mēra un vicemēra ielaistās zivis mierīgi peldās Māras dīķī. Varbūt viss ir beidzies laimīgi un Mārupītes tuvumā esošajiem iedzīvotājiem tikai laimējās ievilkt centrālo ūndensapgādi ar atlaidēm. Bet varbūt katastrofa ir vienkārši ļoti veiksmīgi paslēpusies. Tādēļ radošā komanda kopā ar skatītājiem dodas pārgājienā, lai atrastu katastrofas pēdas un atbildīgos šajā noziegumā pret dabu.

«Par Mārupītes centrālo objektu kļūst latvietis – viņa daba un dabas daba, kur pirmais ir pārāk godkārīgs un pārāk ātri aizmirst, ka ir nesaraujami saistīts ar otru. Latvietim ir problēmas ar ilgtermiņu, gribas brīvdienas savai atbildībai tāpat kā kredītu atmaksai. Vēl ir bezspēcības sajūta vides aizvien pieaugošā piesārņojuma globālā rakstura priekšā.» raksta Vita Grīnvalte portālam Kroders.lv.

režisors: Valters Sīlis

dramaturgs: Jānis Balodis

scenogrāfs: Uģis Bērziņš

komponists: Edgars Raginskis

izrādē piedalās: Inga Tropa, Edgars Raginskis, Valters Sīlis, Jānis Balodis.

Biļešu cena: 15 EUR (10,54 LVL). Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā «bilesuparadize.lv».

Skatītāju tikšanās vieta ir Dirty Deal Teatro (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2). Ļoti iesakām apmeklētājiem izvēlēties pārgājienam un attiecīgajiem laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus. Skatītāji atpakaļ Rīgas centrā ir aptuveni 4h30min no izrādes sākuma laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu