«Dirty Deal Teatro» spēlēs dzejas izrādi «Mākonis biksēs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

10. un 11. decembrī plkst. 19:00 nevalstiskajā teātrī «Dirty Deal Teatro» tiks spēlēta dzejas izrāde «Mākonis biksēs» (Vladimirs Majakovskis), kas pirmizrādi piedzīvoja Latvijas Kultūras akadēmijas teātra festivālā «Patriarha rudens». Tās režisors ir LKA 3. kursa režijas students Dmitrijs Petrenko, dzejnieka lomā Kristaps Ķeselis, scenogrāfs Artūrs Arnis, horeogrāfe Nadežda Beļajeva, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Padomju laika lielākais dzejnieks. Tā Staļins savulaik nosauca Vladimiru Majakovski, uz ilgāku laiku ievietojot viņu revolūcijas un sociālisma propagandas dzejnieku sarakstā. Taču viņš pats ticēja, ka ir apustulis trīspadsmitais, Noass, kam uzticēts izglābt pasauli.

Šodien mēs lasām viņa poēmu «Mākonis biksēs», lai saprastu, kāpēc šis ģeniālais cilvēks ar trauslo dzejnieka dvēseli, spēj redzēt pasauli tikai caur mokām: mīlēt sievieti, bet to, kas viņu nemīl, runāt ar Dievu, bet to, kas viņu nedzird, kliegt pūlim – un atkal – tikai tam, kas viņam netic. Viņam nevajadzēja, lai viņu lasa visi: viņam vajadzēja, lai viņu mīl tie divi, kas viņu nelasa. Kas viņš ir – ģēnijs, kas ticēja citai nākotnei, vai aizvainots jaunietis, kas moka apkārtējos un sevi. Kur šobrīd ir viņa – Noasa šķirsts?

  • Izrādes 10. un 11. decembrī plkst. 19:00 nevalstiskajā teātrī «Dirty Deal Teatro» (Maskavas iela 12, k-2).
  • Biļetes cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). 
  • Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā «bilesuparadize.lv».

Vairāk info: «dirtydeal.lv/teatro».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu