Diska metēja Balode-Balande izcīna 5. vietu Eiropas Jaunatnes Olimpiādē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dainis Caune, Sports

Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes otrajā dienā no Latvijas delegācijas sportistiem uz starta otrdien izgāja vieglatlēti, riteņbraucēji, vingrotāji, peldētāji un tenisisti, portālu «Apollo» informēja Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Lielai daļai notika kvalifikācijas sacensības, taču dažiem jau bija jāpierāda savas spējas pusfinālos un nākamajās kārtās.

Peldēšanā savu personīgo rekordu laboja Airina Baikova, kura 100m distancē uz muguras finišēja pēc minūtes un 8,78 sekundēm. Tas gan viņu ierindoja tikai 22. vietā un pusfinālam viņa nekvalificējās. Vēl atzīstamu sniegumu parādīja Artūrs Pesockis, kurš 100m tauriņstilā, pusfinālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu. Pārējie Latvijas jaunie peldētāji nākamajai kārtai nespēja kvalificēties.

Vingrošanā šodien notika komandu sacensības zēniem, taču Latvijas pārstāvji Ralfs Bankovs, Edgars Uļukins un Antons Ivanovs, kvalifikācijas sacensību kārtu nespēja pārvarēt un līdz ar to Latvijas sportisti individuālajās sacensībās nebūs pārstāvēti.

Vieglatlētikas stadionā 100m sprinta distances pusfinālā Valērija Bogdanova finišēja pēc 12,35 sekundēm, taču finālam nekvalificējās. Priekšsacīkšu kārtu nepārvarēja arī 100m barjerskrējēja Tīna Laura Graudiņa, kas savā skrējienā finišēja 7. vietā. Līdzīgu scenāriju ievēroja arī Gatis Kupčs. Viņš 800m priekšsacīkstēs savu skrējienu noslēdza kā sestais un tas nozīmē, ka viņam šī Olimpiāde ir noslēgusies.

Tikmēr augstlēcēja Jūlija Tarvide, kopā ar vēl 11 dalībniecēm, pārvarēja metru un 70 centimetru augstumā novietotu latiņu un kvalificējās fināla sacensībām, kas notiks ceturtdien.

Kā pēdējā šodien vieglatlētikas stadionā no mūsējām startēja diska metēja Sandija Balode-Balande, kura finālsacensībās ar rezultātu 42,19 metri izcīnīja augsto piekto vietu. Sandija pavisam nedaudz atpalika no sava personīgā rekorda un pagaidām šis ir labākais Latvijas rezultāts Olimpiādē.

Atzīstamu sniegumu šodien rādīja riteņbraucēja Endija Rutule, kura individuālajā braucienā, 9,7km distancē izcīnīja augsto 13. vietu. Viņas rezultāts 14:02,94 minūtes un Endija no uzvarētājas itālietes Līzas Morzenti atpalika 38 sekundes. Vēl no mūsējām – Elīna Sauka un Viktorija Sipoviča finišēja attiecīgi 45. un 55. vietā, bet kopā finiša līniju sasniedza 73 dalībnieces.

Nedaudz pieticīgāk startēja zēni. Visātrāk no mūsējiem individuālo 9,7km braucienu veica Ēriks Toms Gavars, kurš finišēja 24. vietā, bet Nils Ķelderis un Dāvis Perševics ierindojās 37. un 81. vietā.

Olimpiādes tenisa turnīrā Gustavs Lukstiņš šodien otrajā kārtā tikās ar trešo numuru turnīrā izlikto Grieķijas pārstāvi S.Cicipati, taču pēc iepriekšējā dienā aizvadītās ļoti smagās spēles pret austrieti, šodien diemžēl spēka pietrūka, lai svinētu otro uzvaru. Līdzīga situācija izvērtās arī Kristai Cerpiņai, kura šodien piedzīvoja zaudējumu spēlē ar šveicieti Tamāru Arnoldu.

Tikmēr meiteņu dubultspēlē Krista Cērpiņa kopā ar Margaretu Rebeku Mertenu šodien pirmajā kārtā uzvarēja Armēnijas jaunās sportistes.

Rīt Olimpiādes trešajā sacensību dienā uz starta izies mūsu peldētāji, džudisti, būs dubultspēle tenisā, kā arī startēs vingrotāji un vieglatlēti.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Šajā reizē Latvija nav pārstāvēta nevienā no komandu sporta spēlēm – ne basketbolā, ne volejbolā, ne handbolā.

Ierasts, lielākā pārstāvniecība no Latvijas ir vieglatlētikā, kurā startē 20 sportisti, peldēšanā un džudo attiecīgi piedalās astoņi un septiņi jaunie atlēti, riteņbraukšanas un vingrošanas sacensībās savu meistarību rāda pa sešiem sportistiem, bet Olimpiādes tenisa turnīrā piedalās četri jaunie Latvijas tenisisti.

Latvijas jaunos Olimpiešus uz Ūtrehtu pavada un padomus sniedz 15 treneri, bet Olimpiādē no Latvijas piedalās arī divi starptautiskās kategorijas tiesneši – Nadežda Seile un Maksims Ņilovs, kuri vērtē vingrošanas sacensības.

Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi Olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižājeva (2005), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Jeļena Ostapenko (2011).

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu