Diskusijā vērtē labāko Latvijas arhitektūras darbu skati

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas Arhitektu savienība un dzīvojamā nama FUTURIS attīstītāji ir uzsākuši diskusiju ciklu NĀKOTNES RĪGA JAU TOP! Diskusiju cikla mērķi, uzrunājot sabiedrību, nozares profesionāļus un valsts amatpersonas, ir veicināt sarunas par arhitektūras nozīmi un lomu teritoriju un pilsētu attīstībā, un sekmēt saskanīgas pilsētvides veidošanos. Līdz 2012. gada beigām notiks piecas diskusijas, no kurām katra būs veltīta noteiktai tematikai un tās galvenajiem problēmjautājumiem. 

Pirmā diskusija par tēmu «Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā» notika 25. aprīlī, un tā bija veltīta jau 17. labāko Latvijas arhitektūras darbu skatei.

«Gada skate arhitektūrā ir šī brīža vērtību noskaidrošana mūsu amata brālībā, šāda līmeņa skatē latiņa jāpaceļ tik augstu, lai gada laikā paveiktais tiktu vētīts no arhitektūras kā būvmākslas aspekta un no laikmeta konteksta,«komentē arhitekts un LAS Padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs.

Diskusiju «Arhitektūras kvalitātes Gada skates kontekstā» vadīja RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes prakt.doc. Egons Bērziņš, savukārt dalībnieku vidū bija Uldis Lukševics, birojs NRJA, Andrejs Broks, Latvijas Dizaineru savienības prekšsēdētājs, Toms Kokins, biroja Arhiidea arhitekts, Andris Kronbergs, biroja ARHIS arhitekts, Sandra Levāne, Latvijas Mākslas akadēmijas docente, Anita Antenišķe, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes lektore, Artis Zvirgzdiņš, Arhitektūras platformas A4D redaktors un Ake Wiklund – Gada skates starptautiskās žūrijas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu