Diskvalificētais serbu tenisists Troickis vērsies Sporta arbitrāžas tiesā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais serbu tenisists Viktors Troickis sekojis saviem solījumiem un vērsies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), cerot uz viņam par dopinga pārkāpumiem piemērotās 18 mēnešu diskvalifikācijas atcelšanu.

Kā ziņots, bijusī pasaules 12. rakete un 2010. gada Deivisa kausa ieguvējs Serbijas izlases sastāvā sodu izpelnījies par izvairīšanos no asins analīžu veikšanas aprīlī notikušajā Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīrā. Troickis todien iesniedzis urīna paraugus, bet asins paraugi dopinga pārbaužu veikšanai palika neiesniegti. Neatkarīgā tribunāla priekšā sportists vēlāk apgalvojis, ka dopinga kontroles uzraudze atļāvusi viņam asins paraugus neiesniegt, jo todien Troickis nav juties labi. Minētā dopinga kontroles uzraudze vēlāk serba teikto noliegusi.

Kā liecina CAS teiktais, lēmums Troicka lietā tiks pieņemts tuvāko četru mēnešu laikā. Sportists nav pieprasījis soda mēra atcelšanu uz lietas izskatīšanas laiku, līdz ar to arī pēc vēršanās CAS viņš sacensībās nevar startēt.

Balstoties uz antidopinga noteikumiem, asins parauga neiesniegšana klasificējama kā pozitīvs dopinga tests, lai arī sportists uzsvēris, ka tolaik bijis pakļauts lielam stresam. 27 gadus vecajam Troickim piemērotās diskvalifikācijas termiņš beigsies 2015. gada janvārī.

Sportists iepriekš kategoriski noliedzis savu vainu dopinga pārkāpumos un jau iepriekš solīja iesniegt apelāciju par viņam piemēroto sodu.

Pašlaik ATP rangā serbs atrodas 72. vietā, bet viņa augstākā bija 2011. gadā sasniegtā 12. pozīcija. Karjeras laikā Troickis turnīros nopelnījis 4,5 miljonus dolāru (2,4 miljonus latu).

Savu vienīgo ATP raudzes vienspēļu titulu Troickis izcīnīja 2010. gadā, kad triumfēja Maskavas ATP «World Tour 250» sērijas sacensībās. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja uzvaru izšķirošajā, piektajā spēlē Deivisa kausa finālā pret Franciju un palīdzēja Serbijai tikt pie titula.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu