Dita Lūse pārstāv Latviju Santorīni mākslas biennālē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dita Lūse

No 1.augusta līdz 30. septembrim skaistajā Grieķijas Santorīni salā norisināsies Santorīni mākslas biennāle, kurā Latviju pārstāvēs gleznotāja Dita Lūse, kas pēc kuratoru atlases aicināta piedalīties ar diviem darbiem:  Restaurācija un Ēnas Milānā.

Šajās gleznās skatāma māksliniecei raksturīgā ornamentu, telpiskuma, gaismu un ēnu tēma.

Dita Lūse šī gada janvārī ieguva žūrijas galveno balvu kā labākā gleznotāja izstādē AVISKAR Kalkutā, Indijā, kas kalpoja par pamudinājumu piedalīties konkursā Santorīni mākslas biennālē Grieķijā.

Šajā vērienīgajā mākslas forumā piedalās vairāk nekā 200 mākslinieku no 25 valstīm. Biennālē tiek pārstāvētas 12 mākslas nozares: Īsfilmas un video, Stikla māksla, Ilustrācija, Instalācija, Tēlniecība, Glezniecība, Kolāža, Rūpnieciskais dizains, Papīra māksla, Fotomāksla, Zīmējums un Keramika. Katras nozares dalībniekus izraudzījušies attiecīgās sfēras kuratori. Biennāles tēma ir Pagātne, vēsture, laiks, atmiņas un nostaļģija. Izstādes un pasākumu norises vietas izvietotas pa visu nelielo Santorīni salu. Katrā mākslas nozarē tiks nominēti 3 uzvarētāji, kas iegūs naudas balvas, un tie tiks paziņoti biennāles noslēguma pasākumā 29. septembrī. Uzvarētāju darbi tiks publicēti katalogā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu