Dīvainības ap kādu kāpēju Vanšu tiltā (68)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Policijā uz ilgu laiku «iestrēdzis» kāds kriminālprocess par Vanšu tilta «kāpēju», jo eksperti mēnešiem ilgi nevar izlemt - kāpējs atzīstams par pieskaitāmu vai tomēr nē, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Pagājušā gada jūlija beigās kādā nedēļas nogalē Vanšu tilta vantīs uzkāpa divi vīrieši. Pret abiem tika ierosināti kriminālprocesi par huligānismu. Kaut arī abu notikumu apstākļi šķiet identiski, viens kriminālprocess beidzās jau tā paša gada novembrī, kad tiesa pārkāpējam noteica piespiedu ārstēšanos psihiatru uzraudzībā. Turpretī otrs kriminālprocess vēl pat nav nonācis līdz prokuratūrai.

Iemels - eksperti joprojām nespēj noskaidrot, vai kāpējs bijis pieskaitāms. Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi ir ierastas «zāles», ko likums izraksta Vanšu tilta «kāpējiem». Rīgas Ziemeļu iecirkņa kriminālpolicijas vadītājs Atis Čakārnis gan norāda, ka pārsteidzīgus secinājumus izdarīt nedrīkstot, jo esot gadījumi, kad vantīs rāpušies arī pieskaitāmi cilvēki alkohola vai bravūras vadīti.

Tieši viņa iecirknis izmeklē lietu, kas joprojām nav nonākusi līdz prokuratūrai.Tajā aizdomās turētais ir kāds 24 gadus vecs mediķis, kurš pēc strīda ar draudzeni bija viņai iesitis un pēc tam to tik ļoti nožēlojis, ka uzrāpies tilta vantīs un draudējis izdarīt pašnāvību.

Čakārnis norāda, ka nozīmētas bijušas vairākas ekspertīzes, lai noskaidrotu jaunieša psihisko stāvokli brīdī, kad viņš rāpās vantīs, taču joprojām vēl nav saņemta viennozīmīga atbilde no ārstiem. Pagaidām policija atsakās detalizētāk skaidrot, kāpēc nepieciešamas vairākas ekspertīzes par puiša pieskaitāmību.

Tiesu psihiatrijas eksperte Anita Apsīte atzīst - tas ir visai dīvaini, jo eksperti savus atzinumus formulē kā atbildes uz konkrētiem izmeklētāju uzdotiem jautājumiem.

Galīgo slēdzienu par pieskaitāmību sniegs tiesa. Ja puisis tiks atzīts par pieskaitāmu, viņam draudēs līdz pat piecu gadu ilgs cietumsods.Ja ne - tikai ārstēšanās.Atsevišķi avoti Latvijas Televīzijai norādījuši, ka patiesībā lietas izmeklēšanu aizkavējusi puiša advokāta pārcentība - pirmatnējais atzinums bijis viņam labvēlīgs, bet pirms tā saņemšanas sākusies pretenziju virkne pret izmeklēšanas gaitu, kas to iekavēja.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu