Divas hokeja vārtsardzes noslēgušas līgumus ar vīriešu komandām (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix & Reuters/Scanpix

Somijas sieviešu hokeja izlases vārtsardze Nora Ratija noslēgusi līgumu ar vīriešu komandu un nākamo sezonu pavadīs valsts otrās līgas - «Mestis» - komandā Vantā «Kiekko».

24 gadus vecā Ratija ir Somijas izlases pirmais numurs, bet pēc šīgada Soču olimpiskajām spēlēm viņa paziņoja, ka aiziet no sieviešu hokeja, jo tajā ir ļoti sarežģīti nodrošināt pienācīgu iztikšanu.

Iepriekš 2003./2004. gada sezonā desmit spēles «Mestis» līgā aizvadīja arī kanādiešu uzbrucēja Heilija Vikenheisera, bet Ratija ar «Kiekko» komandu noslēgusi līgumu uz visu nākamo sezonu.

Iepriekš Ratija studējusi ASV, kur kļuvusi par divkārtēju Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioni, bet pēc tam vārtsardzes pienākumus centusies apvienot ar treneres darbu.

Pati vārtsardze izteikusies, ka «Kiekko» komandā viņa nebūs pirmais numurs, neslēpjot, ka pakļāvusi sevi milzīgam izaicinājumam.

Somijas izlase Sočos ierindojās piektajā vietā, bet Ratija sešās spēlēs atvairīja 92,9% metienu.

Tikmēr līdzīgs karjeras pagrieziens gaida divkārtējo olimpisko čempioni Šenonu Zabadosu. Kanādas izlases vārtsardze pēc triumfa Sočos aizvadījusi treniņu ar NHL komandu Edmontonas «Oilers», bet šonedēļ papildinās Dienvidu Profesionālās līgas (SPHL) vīriešu komandas Kolumbusas «Cottonmouths» rindas, vēsta vietējie mediji.

Zabadosa tādējādi var kļūt par pirmo sieviešu hokejisti SPHL čempionātā tā desmit pastāvēšanas gados.

Iepriekš karjerā 27 gadus vecā vārtsardze jau ilgstoši spēlējusi Albertas Junioru hokeja līgā (AJHL), kur turklāt viņa 2006./2007. gada sezonā izpelnījās labākā vārtsarga balvu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu