Dizaina studentus un 2011. gada absolventus aicina piedalīties pasaules mēroga konkursā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskais dizaina konkurss «Electrolux Design Lab» aicina industriālā dizaina studentus un 2011. gada absolventus no visas pasaules sacensties par sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu Electrolux starptautiskajā dizaina centrā Stokholmā un naudas balvām, kuru kopējais budžets ir 10 000 eiro. Līdz 1. jūnijam studentiem jārada koncepcijas nākotnes mājsaimniecības ierīcēm, pievēršot uzmanību cilvēka dažādo maņu nozīmei pasaules vides uztverē, portālu «Apollo» informēja «Electrolux Latvia» komunikācijas konsultante Līva Jēgere. 

Šī gada konkursa tēma ir dizaina pieredzējums - dizains nav tikai forma, krāsa, materiāls un faktūra, bet vēl daudz vairāk, jo cilvēki dizainu pieredz ar visām maņām. «Mūsdienu dizaina risinājumos nepietiekami pievērsta uzmanība cilvēka maņu uztveres nozīmei. Pārāk liels uzsvars ir uz vizuālo noformējumu. Kā būtu, ja, veidojot dizainu, varētu integrēt arī citas maņas? Piemēram, vai ir iespējams saost, kas zvana? Vai var sajust, ko pašlaik rāda televīzijā?» jautā un iedvesmo Electrolux Global Design viceprezidents un konkursa žūrijas dalībnieks Henriks Otto (Henrik Otto). 

«Electrolux» eksperti ir pārliecinājušies, ka pieredzes un radošuma apvienošana ir panākumu atslēga, lai izstrādātu inovatīvus risinājumus. Electrolux aicina studentus būt radošiem un izpētīt jaunas iespējas, iedvesmojoties no profesionāļiem – pieredzējušiem šefpavāriem, interjera dizaineriem, arhitektiem un citiem ekspertiem, lai radītu mājsaimniecības ierīces, kas lietotājam sniegtu pilnīgāku dizaina pieredzi un sajūtas. 

inteliģentās mobilitātes tēmu

Starptautiska ekspertu žūrija darbus vērtēs pēc vairākiem kritērijiem – atbilstību konkursa tēmai, skandināvu dizaina vērtībām (videi draudzīgi, lietošanas ērtums un estētisks izskats), kā arī, vai piedāvātā ideja ir inovatīva un risina cilvēku nākotnes vajadzības. 

Šī gada rudenī desmit labāko sadzīves tehnikas konceptmodeļu autori tiks uzaicināti piedalīties konkursa finālā prezentēt savus izstrādātos darbus žūrijai. Konkursa galvenā balva ir iespēja strādāt pusgadu apmaksātā prakses vietā Electrolux starptautiskajā dizaina centrā, kā arī pirmās vietas ieguvējs saņems naudas balvu 5000 eiro apmērā. Otrās vietas ieguvējs saņems 3000 eiro, savukārt trešās vietas ieguvējs – 2000 eiro. Darbu iesniegšana Electrolux Design Lab mājaslapā www.electrolux.com/designlab ilgs līdz 1. jūnijam, plkst. 01:00 naktī pēc Latvijas laika. 

Jau divus gadus pēc kārtas pasaules mēroga elektroierīču un sadzīves tehnikas dizaina konkursā Electrolux Design Lab piedalījās arī Latvijas industriālā dizaina studenti.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu