«Doktors Hauss» palīdz vācu ārstiem izārstēt pacientu (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Vācu ārsti spējuši noteikt diagnozi 55 gadus vecam pacientam ar neparastām veselības problēmām, pateicoties populārā seriāla «House, M.D.» («Doktors Hauss») sērijai.

Pēdējā gada laikā pacients cieta no neparastiem simptomiem, un viņa veselības stāvoklis tikai pasliktinājās. Pusmūža vīrietim bija problēmas ar sirdi, pasliktinājās redze un dzirde, bija pietūkuši limfmezgli un neizskaidrojams drudzis. Marburgas Nediagnosticēto slimību centrā viņš nokļuva 2012.gada maijā, vēsta medicīnas žurnāls «The Lancet».

Visbeidzot ārsti atminējās kādu «Doktora Hausa» sēriju, kur tādas pašas komplikācijas bijušas no saindēšanās ar kobaltu, ko izraisījusi bojāta gūžas protēze. Pārbaudes apstiprināja šo versiju, un metāla protēze tika aizstāta ar keramisku.

«Neilgi pēc protēzes nomainīšanas kobalta un hroma koncentrācija asinīs samazinājās, pacienta stāvoklis stabilizējās un sāka nedaudz uzlaboties,» teikts ārstu ziņojumā.

Pagājušā gada jūlijā viņa sirdsdarbība bija uzlabojusies par 40%. Tomēr redze un dzirde neatgriezās iepriekšējā līmenī.

«Mums palīdzēja tas, ka, pateicoties «Doktoram Hausam», zinājām par kobaltu,» aģentūrai AFP sacīja mediķu komandas vadītājs Jirgens Šēfers. Viņš gan uzsvēra, ka izmantoti arī daudzi citi diagnostikas līdzekļi.

«Tas parāda, ka labi izveidota izklaides programma spēj ne tikai izklaidēt un izglītot, bet arī glābt dzīvību,» viņš norāda.

Šēfers ir liels «Doktora Hausa» cienītājs. Viņš jau gadiem savās lekcijās izmanto piemērus no seriāla, lai piesaistītu studentu uzmanību retām un neparastām saslimšanām. Seriāls balstīts uz patiesām diagnozēm.

Kolēģi, studenti un mediji Šēferu iesaukuši par «vācu doktoru Hausu».

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu