Dombrovskis: Grigules darbība EP ir grūti prognozējama (74)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

To, kāda būs Zaļo un Zemnieku savienības pārstāves Ivetas Grigules darbība Eiropas Parlamentā, pagaidām ir grūti prognozēt, intervijā Latvijas Radio sacīja «Vienotības» līderis Valdis Dombrovskis.

Viņš atzīmēja, ka pagaidām pēc Grigules līdzšinējās darbības Saeimā var spriest, ka Grigule ir eiroskeptiski noskaņota. Dombrovskis arī atgādināja, ka pret eiro ieviešanu Saeimā vērsās divi deputāti - Nikolajs Kabanovs un Grigule.

Runājot par zemo vēlētāju aktivitāti EP vēlēšanās, Dombrovskis atzīmēja, ka šis faktors būtu «jāvērtē un jākoriģē». Vienlaikus viņš atzina, ka šāda tendence nav unikāla, un Latvijai nav zemākā vēlētāju aktivitāte šajās Eiroparlamenta vēlēšanās.

«Šī «Vienotības» uzvara ir apliecinājusi, ka «Vienotība» ir spēcīgākā politiskā partija Latvijā. Pierādījies, ka kurss uz labējo partiju konsolidāciju un politiskās sadrumstalotības samazināšanu ir pareizs,» sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās uzvarējusi partija «Vienotība», kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem.

Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), partijai «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Tatjanas Ždanokas «Latvijas Krievu savienībai» (LKS).

«Vienotību» EP pārstāvēs Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, «Saskaņu» - žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS - Saeimas deputāte Iveta Grigule, nacionālo apvienību - pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS - pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu