Dombrovskis kļuvis par Tvitera sensāciju (225)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) paudis netiešu atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem, vēsta kataloņu sabiedriskā ziņu aģentūra ACN. Sociālajos tīklos Latvijas valdības vadītājs no kataloņiem jau saņem pateicību par šādu soli.

«Ja pastāv skaidra tautas griba un prasība pēc referenduma, mums tā jāņem vērā un jāmeklē veidi, kā to īstenot,» sacījis Latvijas premjers. Viņš izteicies, ka pret Katalonijas neatkarību nevarētu būt iebildumi, ja lēmums par atdalīšanos no Spānijas pieņemts «leģitīmā veidā».

Savukārt Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA sacīja, ka premjerministrs intervijas laikā kataloņu sabiedriskajai ziņu aģentūrai ACN bijis ļoti piesardzīgs jautājumā par Katalonijas neatkarības centieniem, paužot «diezgan neitrālu nostāju», bet kataloņu medijs premjera teikto esot atspoguļojis sev maksimāli izdevīgā gaismā.

Premjera pārstāvis norādīja, ka Latvija saprot Katalonijas situāciju un būtu gatava atbalstīt jebkuru demokrātisku risinājumu, kas jārod pašai Spānijai, nevis Latvijai. Vaicāts, vai premjers paudis netiešu atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem, viņa pārstāvis atbildēja, ka nelietotu šādu formulējumu.

Spānijas mediji vēsta, ka Latvijas premjers arī norādījis, ka akcija «Katalonijas ceļš», kurā, pēc Baltijas ceļa parauga, pusotrs miljons cilvēku sadevās rokās, lai apliecinātu savu vēlmi pēc neatkarības, bijusi «ļoti spēcīga vēsts», kam «nepieciešams pievērst uzmanību».

Dombrovskis piebildis, ka «Katalonijas ceļš» bijis svarīgs solis, lai panāktu kataloņu centienu starptautisku atzīšanu līdzīgi tam, kā ar Baltijas ceļa palīdzību to savulaik panākuši igauņu, latvieši un lietuvieši. «Mums izdevās piesaistīt Rietumu uzmanību, viņi redzēja, ka notiek kaut kas nopietns,» sacīja Latvijas premjers.

Dombrovskis arī atzinis, ka Latvijas gadījumā neesot šķēršļu, lai atzītu iespējamās jaunās valstis, kas drīzumā varētu parādīties Eiropā, tostarp arī Skotiju, kas referendumu par iespējamo neatkarību no Lielbritānijas rīkos 2014.gada septembrī.

Pēc šīs intervijas tviterī Latvija un tās premjerministrs kļuvis par īstu sensāciju, kataloņiem izveidojot divus haštagus - «ThankyouLatvia» un «PaldiesLatvija» -, kuros jauni ieraksti parādās nepārtraukti.

Katalonijas tvitera lietotāji pateicas Latvijai par «atbalstu demokrātijai un kataloniešu tiesībām uz brīvību».

«Paldies, ka pateicāt to, ko citi nesaka, un neslēpāties aiz ierastā politkorektuma,» raksta tvitera lietotājs «Roger».

«Paldies, Latvija. Mēs esam mazas valstis, bet tajā pašā laikā lielas,» raksta cits tvitera lietotājs. «Paldies par baiļu pārvarēšanu un pacelšanos virs «status quo» viduvējības,» raksta kāds Alberts Llado. «Tas ir tikai sākums,» savukārt uzsver Omars Santoss.

Kāds cits tvitera lietotājs raksta, ka tagad viņa nākamais ceļojums būšot uz Latviju, savukārt cits ievietojis ierakstu latviski: «Latvija skaistākā valsts Eiropas Savienībā, liels paldies».

Komentāri (225)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu