Dombrovskis un Rinkēvičs nosoda terora aktu Dagestānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) nosoda ceturtdien notikušo terora aktu Dagestānā, kur divos sprādzienos nogalināti vismaz 12 cilvēki un vairāk nekā 100 guvuši ievainojumus.

«Latvija nosoda terorismu jebkurā tā izpausmes formā, un šī terora akta vaininieki ir jānoskaidro un tiem jāsaņem adekvāts sods,» paziņojumā presei norāda Latvijas valsts amatpersonas.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem terora aktā cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Jau ziņots, ka pirmais sprādziens notika plkst.22.10 (plkst.21.10 pēc Latvijas laika) pie ceļu policijas posteņa Mahačkalas pievārtē, kur policisti, vēloties noskaidrot braucēja personību, mēģināja apturēt kādu automašīnu, kas pēkšņi eksplodēja.

Kāds avots policijā aģentūrai «RIA Novosti» sacījis, ka spridzekli iedarbinājis pie stūres sēdošais vīrietis.

Lai gan šajā sprādzienā tika bojātas blakus esošās ēkas un automašīnas, cietušo tajā nebija.

Otrais sprādziens notika 15 minūtes vēlāk, kad notikuma vietā bija ieradušies glābēji, un tajā cieta gan policisti, gan glābēji, gan garāmgājēji.

Otrajā eksplozijā tika nogalināti 12 cilvēki, tostarp septiņi policisti, trīs Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas glābšanas dienesta darbinieki un divi vietējie iedzīvotāji.

Iepriekš gan tika ziņots, ka sprādziens prasījis 15 upuru dzīvības.

Vēl 122 cilvēki guvuši ievainojumus, un 83 no viņiem nogādāti slimnīcā.

Sprādzienā bojātas aptuveni 20 automašīnas.

Tāpat kā citās Krievijas Ziemeļkaukāza teritorijās, Dagestānā vardarbīgi uzbrukumi ir teju vai ikdienišķa parādība. Gandrīz ik dienu tur notiek apšaudes un bumbu sprādzieni, kuros amatpersonas vaino vietējos noziedzīgos grupējumus un islāmistus, kam ir saikne ar Čečeniju.

Plašās nabadzības un korupcijas stimulēti, kaujinieki cenšas nodibināt neatkarīgu islāma valsti visā Ziemeļkaukāzā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu