Dombrovskis vairs nav pārliecināts, ka jaunveidojamā koalīcija spēs darboties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ministru prezidents un topošās valdošās koalīcijas premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis (V) pēc Valda Zatlera izgāšanas Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanās vairs nav pārliecināts, ka jaunveidojamā koalīcija spēs darboties.

Balsu vairākums pret Zatleru liecina, ka darbs trīs partiju un sešu neatkarīgo deputātu koalīcijā būs grūts. Tagad tiks turpinātas sarunas par turpmāko rīcību.

Pēc politiķa vārdiem, balsojums par Saeimas priekšsēdētāja amatu liecina par «diezgan nožēlojamu» 11.Saeimas daba sākumu 9. un 10.Saeimas sliktāko tradīciju garā, kad ir solīts atbalsts, bet ir notikusi «uzmešana».

Dombrovskis pauda skumjas, ka topošā reformu un tiesiskuma koalīcija nav spējusi nodrošināt vairākumu balsojumā par Zatleru. Premjers neizslēdza iespēju, ka pret Zatleru varētu būt nobalsojuši arī kādi «Vienotības» pārstāvji.

Kā ziņots, šodien divās balsošanas kārtās Zatlers netika ievēlēts par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju. Viņš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Pirmajā balsojuma kārtā Zatlers Saeimas priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts, jo par viņa ievēlēšanu amatā nobalsoja tikai 46 deputāti, pret balsoja - 49, bet pieci biļeteni tika atzīti par nederīgiem. Otrajā balsojumā par Zatleru nobalsoja 45 deputāti, pret balsoja 51 tautas kalps, bet pārējie biļeteni bija sabojāti un atzīti par nederīgiem.

Tas rada šaubas, vai topošajai valdošajai koalīcijai Dombrovska vadībā ir Saeimas vairākuma atbalsts.

Tagad gaidāma balsošanas trešā kārta, uz kuru jau tiks virzīti jauni augstā amata kandidāti, jo Zatlers no tālākas kandidēšanas ir atteicies. Saeimas sēdē ir izsludināts pārtraukums, lai apspriestos par turpmāko rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu