Dombrovskis: «Vienotības» veidotā antireklāma pret SC ir objektīva (163)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

«Vienotības» antireklāma par Saskaņas centru (SC) ir objektīva un korekta, trešdien Latvijas Radio, komentējot faktu, ka SC vērsusies tiesā pret partiju «Vienotība» par neslavas celšanu un nepatiesu ziņu paušanu, sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

«Lai SC paskaidro, kurus apgalvojumus uzskata par nepatiesiem, kurus [Nila] Ušakova (SC) citātus noliedz. Tas ir SC jautājums, reklāma ir pietiekami korekta. Tas ka SC varētu nepatikt reklāmas saturs, ir saprotams, taču tā ir objektīva reklāma,» teica premjers.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā šodien saņemts politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) prasības pieteikums pret partiju «Vienotība» par neslavas celšanu, reputāciju graujošu un nepatiesu ziņu atsaukšanu, kā arī kompensācijas piedziņu, aģentūrai LETA apstiprināja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons.

SC no «Vienotības» vēlas piedzīt 10 000 latu. Tomēr, pamatojoties uz šo pieteikumu, lieta vēl nav ierosināta, atzīmēja Jaksons.

Kā ziņots, partija «Vienotība» vēlēšanu kampaņu medijos sākusi ar «Saskaņas centra» līdera Ušakova antireklāmu - partija apmaksājusi videoklipus, kuros atgādina par «Ušakova vadītās partijas konsekvento politiku, kas vērsta uz latviešu valodas lomas samazināšanu Latvijas valstī, palielinot krievu valodas lomu».

Televīzijas kanālu apritē kopš 16.aprīļa nonākuši divi 30 sekunžu video. Viena klipa sākumā redzama Ušakova pārteikšanās 2011.gada 8.maijā, Eiropas dienas pasākuma laikā. «Labākais, kas noticis šajā gadsimtā ar Latviju, ir tas, ka esam kopā ar vienotu Krieviju.... ar vienotu Eiropas Savienību,» sacīja Ušakovs.

«Varam izlikties nemanām, ka Ušakovs balsoja pret latviešu valodu, atskaitās Krievijas vēstniecībai un tiekas ar spiegiem, un neticēt [laikraksta «The Guardian«] atzinumam, ka Latvija kļūst par Krievijas biznesa, politikas un noziedzības rotaļu laukumu,» vēsta video, taču tālāk frāzi «Varam vispār neinteresēties» klipā pārtrauc Ušakova aizrautīgais sauciens 9.maijā uzrunā pie Uzvaras pieminekļa sanākušajiem iedzīvotājiem: «S dņom pobedi, Rīga» («Ar uzvaras dienu, Rīga!»).

«Vienotība» klipā uzsver: «Rīga ir mūsu vienīgā galvaspilsēta. Pazaudēsim Rīgu - pazaudēsim Latviju.»

Otrajā klipā tiek vēstīts, ka SC biedri ir notiesāti par mēģinājumiem gāzt valsts varu, vēlētāju uzpirkšanu, kukuļošanu, bet [vicemērs Andris] Ameriks (GKR) un kompānija Rīgā izšķērdē desmitiem miljonu. «Daži biedri jau sēž, kamēr pats Ameriks 12 gados Rīgas domē kļuvis par miljonāru un turpina valdīt,» vēsta video.

Ušakovs uzskata, ka tā ir «nožēlojama, bet prognozējama rīcība. Ar tādu piegājienu «Vienotība» tiešām var arī neiekļūt jaunajā Rīgas domes sasaukumā».

Savukārt vicemērs Andris Ameriks pauda viedokli, ka tas noteikti izsitīs robu «Vienotības» reputācijā».

Jau ziņots, ka SC un «Gods kalpot Rīgai» Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs ar kopīgu sarakstu. Partiju apvienība cer, ka par tās piedāvājumu nobalsos vismaz puse rīdzinieku.

Komentāri (163)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu