Domenikali aiziet no «Ferrari» vadītāja posteņa (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc neveiksmīgā jaunās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sākuma no «Ferrari» komandas vadītāja posteņa atkāpies Stefāno Domenikali, oficiāli apstiprināts šodien. 

Domenikali 2008. gada janvārī komandas vadību pārņēma no Žana Toda. Tajā pašā gadā «Ferrari» ieguva sezonas Konstruktoru kausu, taču nākamajās sezonās jauni tituli netika pievienoti.

Kāds no «Ferrari» pilotiem par pasaules čempionu iepriekšējo reizi kļuvis 2007. gadā, kad to paveica soms Kimi Raikonens. Trijās sezonās otrais bijis spānis Fernando Alonso, kura kontā ir arī līdz šim pēdējā komandas uzvara kādā no F-1 posmiem - pirms 11 mēnešiem Spānijā.

Šīs sezonas pirmajos trīs posmos Alonso un Raikonens nav kāpuši uz goda pjedestāla, bet kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi ceturto un 12. vietu.

Pagājušajā posmā Bahreinā «Ferrari» piloti noslēdza labāko desmitnieku, bet vienības prezidents Luka di Montedzemolo sašutumā par formulu gauso sniegumu sacīkstes pat nav līdz galam noskatījies. Tāpat komanda pagājušajā nedēļā lēma par nepiedalīšanos Bahreinā notikušajos F-1 testos.

Pirms tam Tods bija «Ferrari» komandu izveidojis par F-1 čempionāta vadošo vienību. Tikmēr Domenikali dažādos amatos komandā pavadījis 23 gadus.

Komandas vadīšana pašlaik uzticēta Marko Matiaci, kurš ir «Ferrari» koncerna Ziemeļamerikas filiāles prezidents.

Tikmēr šīs sezonas sākuma F-1 labākā komanda «Mercedes» pavēstījusi, ka pēc sezonas vienību pametīs tās tehniskais direktors Bobs Bells, kurš 2005. un 2006. gadā palīdzēja Alonso «Renault» rindās divas reizes kļūt par pasaules čempionu.

Tiek vēstīts, ka Bells vēlas doties jaunos izaicinājumos ārpus «Mercedes» kompānijas.

Sezonas ceturtais posms šīs nedēļas beigās risināsies Šanhajā, Ķīnā.

Pašlaik kopvērtējuma līderis pēc trim posmiem ir vācietis Niko Rosbergs no «Mercedes» komandas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu