Domnieki atbalsta biroju kompleksa būvniecību K.Ulmaņa gatvē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien atbalstīja būvkompānijas «Skonto būve» līdzīpašnieka Gunta Rāvja ieceri būvēt vērienīgu biroju kompleksu K.Ulmaņa gatvē.

Rāvim pilnībā piederošais uzņēmums «Dārzu pasaule» plāno pie lidostas «Rīga» pievedceļa uzbūvēt četras vienādas biroju ēkas, katru astoņus stāvus augstu, kā arī piecus stāvus augstu autostāvvietu.

Iepriekš bija plānots būvēt piecas ēkas, vienu no tām uz pašvaldībai piederoša zemesgabala, bet pagājušā gada rudenī «Dārzu pasaule» no šī zemesgabala nomāšanas atteicās.

Apbūvējamā zemesgabala platība ir aptuveni divi hektāri, brīvā teritorija plānota 21,82%, apbūves intensitāte - 200%, būvju apbūves laukums - 6200 kvadrātmetri, būvju visu stāvu kopējā platība - 41 016 kvadrātmetri.

Sabiedriskās apspriešanas laikā savu viedokli izteica viens iedzīvotājs, sniedzot pozitīvu atsauksmi.

Galīgais lēmums par būvniecības ieceri būs jāpieņem domes sēdē.

Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē, katrā ēkas stāvā varētu atrasties no viena līdz četriem birojiem.

Ēkas plānots izvietot gar centrālo pagalmu, kas veidotu zaļo zonu ar baseinu, zālienu un stādījumiem. Automašīnu stāvvietas apmeklētājiem atrastos starp ēkām, bet stāvvieta darbinieku automašīnām atrastos kā buferzona starp biroju ēkām un šoseju.

20 500 kvadrātmetrus lielais zemesgabals atrodas starp «Ford» autocentru un degvielas uzpildes staciju «Statoil». Uz zemesgabala ir izbūvēti kartinga halles pamati.

Apbūves ieceres autors ir Latvijā dzimušais un pasaulē plaši pazīstamais arhitekts Meinhards fon Gerkāns, bet projektu izstrādājis arhitektu birojs SIA «Vincents».

Arhitektu kolēģijas locekļi iepriekš bija diezgan pārsteigti par piedāvātā projekta vienkāršību. Piemēram, arhitekts Andis Sīlis ironiski izteicās, uzteicot «Gerkāna kunga dziļo izpratni par Latvijas arhitektūru un vēlēšanos papildināt padomju mantojumu, veidojot sērijveida ēkas».

Pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe uzsvēra, ka šāda veida projektā ļoti svarīgs ir izpildījums - gan izpildījumam, gan materiāliem jābūt tuvu perfektam līmenim.

Arhitekti vienojās, ka būvniecības iecere būtu atbalstāma, kaut gan projektam nekaitētu vairāk īpatnību. Tāpat būtu vairāk uzmanības jāpievērš plānojumam zemes līmenī, kā arī jānodrošina pieejamība gājējiem un velobraucējiem.

Kā aģentūrai LETA iepriekš stāstīja «Vincenta» pārstāve Evita Freimane, projekta realizācija arī šajos ekonomiskajos apstākļos esot diezgan reāla, jo «nekas nepaliek uz vietas», būvniecības izmaksas esot kritušās, bet pieprasījums pēc lētām un labām biroju telpām sasniedzamās vietās esot diezgan liels.

Iepriekš tika prognozēts, ka būvniecību varētu sākt diezgan ātri, jo ēkas tehniskais projekts jau faktiski esot izstrādāts. Būvdarbus veiktu «Skonto būve».

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome 2005.gadā nolēma SIA «Dārza pasaule» nodot privatizācijai vairāk nekā divus hektārus zemes Kārļa Ulmaņa gatvē.

Teritorija SIA «Dārzu pasaule» tika iznomāta 2003.gada augustā sporta un izklaides kompleksa un citu darījuma iestāžu būvniecībai.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas «Lursoft» informācija, SIA «Dārzu pasaule» pilnībā pieder būvfirmas «Skonto būve» līdzīpašniekam Guntim Rāvim. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu