Foto: vizualizācija

Rīgas domes prezidijs 11. jūnijā nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē SIA «YIT celtniecība» ieceri Zolitūdē, Akāciju ielā, būvēt deviņstāvu dzīvojamo ēku.

Plānots, ka ēkā būs 63 dzīvokļi un 71 autostāvvieta.

Gruntsgabala kopējā platība ir 5302 kvadrātmetri, paredzētais apbūves laukums - 467,4 kvadrātmetri, apbūves intensitāte - 80%, bet brīvā teritorija - 66%.

Sabiedriskās apspriešanas laikā līdz noteiktajam termiņam Būvvaldē tika saņemtas 11 aptaujas lapas, no tām desmit atbalstošas un viena noraidoša.

Atsauksmes iesnieguši seši iedzīvotāji no Rīgas Kurzemes rajona, trīs iedzīvotāji no citiem Rīgas rajoniem, viens iedzīvotājs no Jelgavas un viens no Ropažu rajona. Noraidošo atsauksmi iesniedzis iedzīvotājs no tuvumā esošā nama Jūrmalas gatvē 100, korpuss 1. Vienā no iesniegtajām atsauksmēm personas kods bija uzrādīts nepilnīgi.

Noraidošajā atsauksmē minēts, ka tiks izcirsti aptuveni desmit koki, kas nodrošina ekoloģisko vidi, kā arī no drošības viedokļa nav pieļaujama būvtehnikas kustība gar jau uzceltajām (divām 126 dzīvokļu) mājām. Iedzīvotājs uzskata, ka būvniecības procesa laikā tiks skartas blakus uzceltās daudzstāvu mājas, jo ceļš uz būvlaukumu ir paredzēts pa servitūta ceļu, tas apdraudēs bērnu drošību, gājēju drošību, kā arī tiks pārsniegts trokšņu līmenis.

Galīgais lēmums par atļauju būvniecībai būs jāpieņem domes sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp