Domračova uzvar PK pēdējā posma iedzīšanā un izcīna Mazo kristāla globusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā posma biatlonā desmit kilometru iedzīšanas distancē šodien uzvaru izcīnīja baltkrieviete Darja Domračova.

Četrās šaušanās Domračova, kura pēc piektdien notikušā sprinta bija trešajā vietā, četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā par 24,8 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēju somieti Kaisu Mekereinenu, kura arī pieļāva divas kļūdas. Pēc šī panākuma Domračova kļuva par Mazā kristāla globusa ieguvēju iedzīšanas disciplīnā.

Tikmēr trešajā vietā arī ar divām kļūdām ierindojās ukrainiete Vita Semerenko, kura no uzvarētājas atpalika par 32,1 sekundi.

Sprintā uzvarējušā slavenā vāciete Magdalēna Noinere pieļāva piecas kļūdas un finišēja ceturtajā pozīcijā, Domračovai zaudējot 54,2 sekundes.

Kā ziņots, Latvijas biatlonistes šajā posmā nepiedalās, jo viņām zudušas cerības pakāpties uz vismaz 25. vietu Nāciju kausa vērtējumā sezonas noslēgumā, kas nākamajā sezonā ļautu sacensībās piedalīties vairāk nekā vienai sportistei.

Pasaules kausa kopvērtējumā vienas sacensības pirms sezonas noslēguma līderpozīcijā ar 1196 punktiem joprojām ir Noinere, kura pēc šī posma noslēgs savu žilbinošo karjeru. Otrajā vietā ar 1153 punktiem ir Domračova, bet trešajā pozīcijā ar 1017 punktiem ir norvēģiete Tūra Bergere, kura sestdien finišēja piektajā vietā.

Atgādinām, ka 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem šodien nepārspēts palika francūzis Martēns Furkāds, tādejādi nodrošinot sev uzvaru arī Pasaules kausa kopvērtējumā un iegūstot Lielo kristāla globusu. Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs iedzīšanas sacensībās ieņēma 45. vietu un nenopelnīja punktus Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaitē.

Posma noslēgumā svētdien notiks sacensības ar masu startu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu