Domračovai zelts masu startā, Bergerei vēsturiska medaļa (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova šodien triumfēja pasaules čempionāta 12,5 kilometru distancē ar masu startu sievietēm.

Tikmēr otro vietu izcīnīja norvēģiete Tūra Bergere, kļūstot par pirmo sportisti vēsturē, kura vienā pasaules čempionātā izcīnījusi sešas godalgas.

Domračova četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā apsteidza Bergeri par 8,7 sekundēm. Arī norvēģiete šaušanās neprecīza bija divreiz.

Tikmēr pie bronzas sensacionāli tika poliete Monika Hojniša, kura ar vienu kļūdu uzvarētājai zaudēja 27,6 sekundes. Hojniša pirms šī gada pasaules čempionāta tikai reizi bija iekļuvusi Pasaules kausa posmu labāko divdesmitniekā, bet Nove Mesto iedzīšanā spēja finišēt 13. vietā. Sportiste masu startā piedalījās pirmoreiz karjerā, jo iepriekš Pasaules kausa posmos tam nebija spējusi kvalificēties.

Šajā pasaules čempionātā Bergere izcīnīja četras zelta godalgas un divus sudrabus. Tikmēr Domračova tika pie otrā zelta savā karjerā pasaules čempionātos.

Pasaules čempionātā tiek izcīnīti arī Pasaules kausa ieskaites punkti. Sievietēm līderpozīcijā ar 889 punktiem nostiprinājās Bergere, kurai ar 606 punktiem seko Domračova, bet vēl par sešiem punktiem mazāk ir vācietei Andrea Henkelei.

Čehijas pilsētā Nove Mesto notiekošais pasaules čempionāts vēlāk šodien noslēgsies ar masu startu vīriem 15 kilometru distancē. Latvijas sportisti masu starta sacensībās nepiedalīsies, jo nav spējušie tām kvalificēties.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu