Dons uzsāk koncertsēriju «Varanasi» (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Dons šodien, 14.februārī, koncertzālē «Palladium» prezentēs savu piekto studijas albumu «Varanasi» un uzsāks sešu koncertu sēriju. 

«Sajūtu līmenī albums «Varanasi» ir attiecību, sadzīves un atziņu pildīts. Muzikāli no kora un stīgām līdz elektronikai un rokam. Esmu priecīgs par producentu drosmi nebaidīties eksperimentēt ar novatoriskām lietām,» saka mūziķis Dons.

«Varanasi» iekļautas vienpadsmit dziesmas, to starpā «Muzikālās Bankas 2013» gada vērtīgākā dziesma «Pēdējā vēstule», kas iekļuvusi arī Eirovīzijas nacionālās atlases finālā. Desmit albuma dziesmu vārdu autors ir ilglaicīgs radošais partneris Ingus Bērziņš, dziesmas «Tev piedzims bērns» vārdu autors ir Dons.

Piektais albums «Varanasi» pilnībā viedots Latvijā, astoņu dziesmu producents ir Rūdolfs Budze (DJ Rudd), trīs dziesmas producējis Kaspars Ansons. Ar abiem producentiem Dons sadarbojās arī albuma «Signāls» ierakstā, par kuru tikko visi saņēmuši «Zelta disku» – pārdoti vairāk kā 5000 albuma eksemplāru.

«Varanasi» ierakstā piedalījušies Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Toms Poišs (basģitāra, kontrabass), Mārcis Auziņš (ģitāras), Raimonds Ozols (1.vijole), Sandis Šteinbergs (2.vijole), Liene Beitāne (alts), Pēteris Čirkšis (čells), Artūrs Šingirejs (taustiņinstrumenti, piebalsis), Emīls Zilberts (stīgu aranžējums), Rūdolfs Budze (taustiņinstrumenti), Aminata Savadogo (piebalsis), Dāvis Jurka (saksofons), Oskars Ozoliņš (trompete), LU jauktais koris «Juventus» – diriģents Rūdolfs Krēsliņš.

Koncertsērija «Varanasi» sākotnēji bija paredzēts kā viens piektā studijas albuma prezentācijas koncerts taču pavisam īsā laikā pārauga sešu koncertu sērijā. Koncerta «Varanasi» programmā skanēs gan pati pirmā Dona sarakstītā dziesma «Ja es būtu vējš», gan dziesmas no citiem iepriekš izdotajiem albumiem un, protams, dziesmas no jaunā albuma «Varanasi». Kopumā izskanēs 21 skaņdarbs, daudzas no jau pazīstamām dziesmām pagājušas nedēļas laikā grupas nometnē Brocēnos ieguvušas arī jaunas krāsas un nokrāsas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu