Dopinga lietošanā pieķertie Jamaikas sprinteri lietojuši metilksantīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieci Jamaikas sprinteri, kas aizvadītajā nedēļas nogalē nacionālā čempionāta laikā tika pieķerti dopinga lietošanā, lietojuši aizliegto preparātu metilksantīnu, paziņoja Jamaikas antidopinga aģentūra.

Trīs no pieciem pieķertajiem - 400 metru skrējēji Alodins Fotergils un Lensfords Spenss, kā arī 100 metru sprintere Šerija-Anna Brūksa - jau ir informēti par pozitīvajām dopinga analīzēm.

Vēl pieķerto sportistu vidū ir 100 metru sprinta speciālists Johans Bleiks un 200 metru skrējējs Mārvins Andersons.

Neviens no šiem sportistiem 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs neizcīnīja kādu medaļu.

Metilksantīns pagaidām vēl nav iekļauts Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu sarakstā, tomēr šo stimulantu ir aizliegusi Jamaikas antidopinga aģentūra.

«Šo stimulantu var atrast daudzos deguna inhalatoros, ko cilvēki izmanto,» izteicās kāda Jamaikas antidopinga aģentūras amatpersona. «Ja viņi spēs sniegt apmierinošu paskaidrojumu, kā metilksantīns nokļuva sportistu organismā, tad viņi saņems publisku brīdinājumu.»

«Taču, ja atklāsies, ka tā tomēr bija negodīga spēle, tad visi sportisti saņems divu gadu diskvalifikāciju,» piebilda amatpersona.

Kā ziņots, divi no pieķertajiem sportistiem pārstāv to pašu vieglatlētikas klubu, kuru trīskārtējais olimpiskais čempions un pasaules rekordists Useins Bolts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu