Dortmundes «Borussia» triumfē Vācijas bundeslīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas bundeslīgas čempionātā sestdien jau divas kārtas pirms turnīra noslēguma triumfēja Dortmundes «Borussia» futbolisti.

Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad Dortmundes klubs 32. kārtas spēlē ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica Menhengladbahas «Borussia», kļūstot pārējiem konkurentiem neaizsniedzams. Aizvadītajā mačā uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva horvātu pussargs Ivans Perišičs un japāņu uzbrucējs Šindzi Kagava.

Līdz ar to divas kārtas pirms čempionāta noslēguma Dortmundes «Borussia» kļuva vairs nesasniedzama otrajā vietā esošajai Minhenes «Bayern», jo kopvērtējumā abas komandas šobrīd šķir astoņi punkti.

«Bayern» komanda sestdien ar 2:1 (0:0) izbraukumā uzvarēja Brēmenes «Werder». Šajā spēlē ar diviem precīziem sitieniem izcēlās «Werder» pārstāvošais brazīliešu aizsargs Naldu, kurš vienreiz bumbu raidīja savos vārtos. Vēl vienus vārtus «Bayern» labā guva Franks Riberī, kurš spēles kompensācijas laikā izrāva uzvaru.

Dortmundes «Borussia» komanda Vācijas bundeslīgas čempionātā triumfēja otro reizi pēc kārtas, bet kopumā tā tagad izcīnījusi astoņus titulus.

Zīmīgi, ka arī pagājušajā sezonā Dortmundes klubs uzvaru kopvērtējumā nodrošināja jau divas kārtas pirms turnīra noslēguma.

Čempionāta kopvērtējumā šobrīd Dortmundes «Borussia» ar 75 punktiem 32 spēlēs ieņem pirmo vietu, tai ar 67 punktiem seko «Bayern» komanda, bet trešajā pozīcijā ar 57 punktiem ir Gelzenkirhenes «Schalke 04», kas svētdien izbraukumā tiksies ar «Augsburg» futbolistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu