DP ir vairākas versijas lietā par iespējamo operatīvās informācijas noplūdi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Drošības policijai (DP) ir vairākas versijas lietā par iespējamo operatīvās informācijas noplūdi saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu, kura ietvaros KNAB veica kratīšanas vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs, piemēram, Ventspils domē.

«Lietā izmeklētājam ir konkrētas versijas, kuras viņš arī izmeklē,» žurnālistiem otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu teica DP priekšnieks Jānis Reiniks, kurš gan tās publiski nav tiesīgs atklāt. DP pagaidām šajā lietā aizdomās turēto nav.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra veica pārbaudi par iespējamo operatīvās informācijas noplūdi saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu, kura ietvaros KNAB veica kratīšanas. Pēc pārbaudes tika sākts kriminālprocess, kuru tagad izmeklē Drošības policija.

Iepriekš KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe vērsās Ģenerālprokuratūrā ar jautājumu par informācijas iespējamās noplūdes gadījumu.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš paziņoja, ka «Neatkarīgās Rīta Avīzes» publikācija liecinājusi, ka pirms KNAB aktivitātēm varētu būt noplūdusi informācija.

Kalnmeiers arī atzina, ka Saeimas deputāta Aināra Šlesera 5.maija paziņojums par iespējamu sarunu noklausīšanos bija pirmais signāls, ka tiek gatavots kriminālprocess.

Par gatavošanos kratīšanai bija informētas trīs institūcijas – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Ģenerālprokuratūra un tiesa.

Vēstīts arī, ka KNAB maija beigās veica kratīšanu vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs. Kratīšana veikta Ventspils un Rīgas domēs, brīvostas pārvaldē, Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei piederošajā īpašumā Puzē, laikrakstā «Diena», «Mediju namā» un citviet.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu